13:37 / 14.07.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Što čitati? – dva putopisa: Antarktika i planine

-

-

Foto: - / -

Urednik naše emisije 'Knjiga ili život' Gordan Nuhanović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska preporučuje što bismo mogli čitati – ovaj put to su knjige 'Endurance' Francka A. Worsleya i 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića Stilinovića.
Urednik naše emisije 'Knjiga ili život' Gordan Nuhanović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska preporučuje što bismo mogli čitati – ovaj put to su knjige 'Endurance' Francka A. Worsleya i 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića Stilinovića:

Franck A. Worsley: 'Endurance', Libricon

Putopisni roman 'Endurance' opisuje jedan od zadnjih velikih istraživačkih pothvata - pokušaj da se pređe Antarktik na saonicama. Godina je 1914. a ekspediciju predvodi autor knjige Frank Worsley, kapetan, no, niz strahovitih događaja ometaju ovu epopeju usred snijega i leda.

Milan Majerovic Stilinovic: 'Što sam naučio na planini', Libricon

Riječ je o 50 kratkih priča nadahnutim boravcima na planinama u kojima autor kombinira putopis i poeziju, dokumentarno i fluidno. Autor piše veoma zabavno, ali mjestimice su to i impresije o smislu života, brušene u šumama i gorama Hrvatske.

Pogledajte gostovanje Gordana Nuhanovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!