15:17 / 21.07.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Što čitati? – finale velikog četveroknjižja ili poetske crtice gradova

-

-

Foto: - / -

Urednik naše emisije 'Knjiga ili život' Gordan Nuhanović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska preporučuje što bismo mogli čitati – ovaj tjedan izdvojio je knjige 'Ljeto' Karla Ovea Knausgarda i 'Korov ili protiv književnosti' Marka Pogačara.
Urednik naše emisije 'Knjiga ili život' Gordan Nuhanović u emisiji Dobro jutro, Hrvatska preporučuje što bismo mogli čitati – ovaj tjedan izdvojio je knjige 'Ljeto' Karla Ovea Knausgarda i 'Korov ili protiv književnosti' Marka Pogačara:

Karl Ove Knausgard: 'Ljeto', Oceanmore

'Ljeto' je zadnja knjiga u četveroknjižju koja se tematski naslanjaju na godišnja doba. I 'Ljeto' je, kao i prethodne knjige, više zbir kratkih eseja, nego priča. Autor promišlja razne pojave, predmete te uvriježena mnijenja, strasno ih analizira i dovodi u vezu sa svojim životom. Ljubitelji Knausgarda i u ovoj će knjizi doživjeti literarnu satisfakciju.

Marko Pogačar: 'Korov ili protiv književnosti', Fraktura

Pogačar se okušava u raznim žanrovima, ali u svakome ostaje primarno pjesnik. 'Korov' je osmislio kao poetske crtice iz raznih gradova kroz koje je prošao i iz svakog od njih iscijedio malo poezije. Osluškujući bilo gradova, osluškuje i sebe, svoju nutrinu, a pritom ulazi u dijalog s autorima koje je pročitao, ne bježeći od sumnji, nesuglasica i pokoje teške riječi.

Pogledajte gostovanje Gordana Nuhanovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!