Što donosi 23. izdanje Festivala svetog Marka?

27.04.2021.

13:55

Autor: VIK/DJH/V.M./HRT

Zdravko Šljivac

Zdravko Šljivac

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Dašak klasične glazbe i ovog će proljeća doći u staro srce Zagreba. 23. Festival svetog Marka, koji počinje 29. travnja, u još jednoj pandemijskoj godini održat će se u skraćenom obliku. Kako se mjesta već popunjavaju, i to iznimno brzo, svi koji ne budu mogli prisustvovati koncertima, moći će ih pogledati odgođeno na Youtube kanalu Festivala. 

Veliko zanimanje publike, ali i glazbenika, najbolje je objasnio gost Vijesti iz kulture umjetnički ravnatelj festivala maestro Zdravko Šljivac:


Prekrasna tradicija predstavljanja mladih nada, sjajnih umjetnika, nastavlja se i ove godine, a dodan je i novitet - koncert tek osnovanog Festivalskog orkestra.


Sva mjesta za koncert pijanista Ivana Krpana 29. travnja već su popunjena. Još se može rezervirati mjesto za koncert 3. svibnja u Hrvatskom glazbenom zavodu (Lucija Stilinović - flauta, Zrinka Ivančić Cikojević - glasovir, Veronika Ćiković - harfa), kao i za koncert Festivalskog orkestra uz solisticu Evu Šulić na violini pod ravnanjem Filipa Šljivca, koji će se održati 1. lipnja u crkvi sv. Antuna Padovanskog.


Umjetnički ravnatelj festivala maestro Zdravko Šljivac o programu festivala govorio je i prigodom uključenja iz Hrvatskog glazbenog zavoda u emisiju Dobro jutro, Hrvatska:

Za četvrti koncert još se čeka ublažavanje epidemioloških mjera, no zasigurno će Mozartov Requiem u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom biti poseban koncert.


Otvorenje Festivala svetog Marka je u četvrtak, a publici možemo samo poželjeti da uživa u daru glazbe, iznimno vrijednom u pandemijskim vremenima.


Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte fest.svmarko@gmail.com .

23. izdanje Festivala svetog Marka

23. izdanje Festivala svetog Marka

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!