"Stoka sitnog zuba" iz predgrađa metropole

12.07.2021.

14:04

Autor: Mirna Farkaš Salamon/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

"Stoka sitnog zuba"

"Stoka sitnog zuba"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Politika i političari vječni su izvor inspiracije za komediografe, a Ninu Škrabi nedavni su izbori poslužili za njegovu novu komediju "Stoka sitnog zuba", praizvedenu na ovogodišnjem, 36. Histrionskom ljetu. 

Pod redateljskom palicom Zorana Mužića glumci su dali sve od sebe, a publika se dobro, naravno, zabavila, a i ekipa naših Vijesti iz kulture također:

Svoj satirički žalac Histrioni ovoga ljeta usmjeravaju prema lokalnim izborima i malograđanskoj sredini iz predgrađa metropole. 


- Politička satira je uvijek zahvalni materijal pučkog histrionskog glumišta, u kontekstu izbornih rezultata lokalnih izbora, globalnih izbora i svih drugih demokratskih opačina koje radimo jedni drugima, istaknuo je redatelj Zoran Mužić.


Glumica Sanja Marin napomenula je da je predstava jako aktualna i brza.


- Jako smo oštri, ali i puni simpatija i razumijevanja za ljudske mane, greške, razne događaje tijekom svakodnevice, rekla je Sanja Marin.


"Stoka sitnog zuba"

"Stoka sitnog zuba"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Ruku pod ruku u Horvatovcu na vlasti velika je koalicija, zajedno ih drži oportunizam.


- Moj političar je pravi hrvatski političar, za njega svi glasaju uvijek, iako nitko nema pojma zašto. Programi su ionako svi isti, slični, tako da ljudi se opredjeljuju za to valjda u zadnji čas, komentira glumac Damir Lončar


Glumac Davor Svedružić napominje da on, pak, glumi isto tako oportunističkog Dalmatinca koji je došao Horvatovec,


- On ne uspijevajući ništa napraviti s karijerom odlučuje da je možda politika najbolje rješenje, kaže Svedružić.


Cijelog vrućeg ljeta na raspolaganju je svježina zagrebačke Opatovine i "Stoka sitnog zuba", još jedna uspješna Histrionska komedija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!