19:18 / 07.06.2018.

Autor: HRT

Stotine jedara u riječkoj luci: 19. regata Fiumanka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / PIXSELL

Fiumanka je zahvaljujući medijskoj regati postala međunarodno prepoznatljiva. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već dvanaest godina.
Prizor koji se čeka cijelu godinu - stotine jedara u riječkoj luci: 19. regata Fiumanka odvija se od 7. do 10. lipnja. Osim jedrenja organizirane su i koferencije na kojima će se raspravljati o financiranju kulture iz privatnog sektora te o nautičkom turizmu.

Fiumanka je zahvaljujući medijskoj regati postala međunarodno prepoznatljiva. Tradicija jedrenja medijskih kuća u sklopu Fiumanke traje već dvanaest godina, a povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju 2013. godine, ova čak i u svjetskim razmjerima jedinstvena regata prerasla je u europsku jedriličarsku manifestaciju službenog naziva European Media Sailing Race (EMSR), u čiju su se organizaciju pored agencije 2. mjesto, uključili Grad Rijeka i Hrvatska radiotelevizija.

Program je počeo otvorenjem Regatnog ureda Fiumanke na prvom katu zgrade Terminala, a iste večeri na Botelu Marina je koncert udruge LP rock. Kupujmo hrvatsko je također u znaku Fiumanke, u petak, 8. lipnja, na Rivi Boduli i trgu ispred Terminala, od 9 sati. Na pozornici pred Terminalom dijelit će se posebna priznanja i prigodne nagrade Hrvatske gospodarske komore učenicima osnovnih i srednjih škola te fakulteta za radove na temu promocije hrvatskih proizvoda i doprinos u promicanju kvalitetnih hrvatskih proizvoda. Na Terminalu će se predstaviti i izlagači i s prigodnom ponudom: od nautičke obuće, atraktivnih vodenih bicikala do različitih usluga. Na Fiumanki ćete se moći prijaviti za vikend tečajeve jedrenja, uz posebne pogodnosti, koji će se tijekom čitave godine održavati u Rijeci.

U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti bit će održana konferencija Business2Culture vezana uz projekt EKP 2020, na temu financiranja kulture iz privatnog sektora, a u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja konferencija o nautičkom turizmu.

Na Gatu Karoline Riječke za dobru zabavu pobrinut će se riječki glazbeni izvođači: u petak, 8. lipnja, LET 3 i Krešo i kisele kiše, a u subotu, 9. lipnja, publiku će zabavljati Koktelsi i PleteRi.

U petak popodne jedre novinari i Rotary regata, a u subotu točno u podne ispred riječkog lukobrana, starta 19. Fiumanka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!