Stranica stripa o Spider-Manu prodana za rekordnih 3,36 milijuna dolara

14.01.2022.

12:45

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Alexander Tolstykh / Shutterstock

Stranica originalnog umjetničkog crteža iz hvaljenog stripa iz 1984. o Spider-Manu prodana je u četvrtak za rekordnih 3,36 milijuna dolara u Sjedinjenim Državama.

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spideyjeva crnog simbiotskog odijela koje će kasnije dovesti do stvaranja anti-heroja Venoma u umjetničkom radu Mikea Zecka iz Marvel Super Heroes Secret Wars br. 8.


- Ova stranica bila je veliko otkriće! Ovdje je Peter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim, navodi Heritage Auctions u svom opisu.


- Ali... to je kostim s tajnom! Jer vrlo brzo se ispostavi da je živ i da ima svoju agendu. To je izvor lika Venoma!


Licitacija za umjetnički rad počela je s 330.000 dolara.


Prethodni rekord za stranicu iz unutrašnjosti američkog stripa bio je 657.250 dolara za okvir koji prikazuje prvu sliku Wolverinea u izdanju "The Incredible Hulk" iz 1974. godine.


Primjerak akcijskog stripa iz 1938. br. 1, prvo pojavljivanje Supermana, prodan je za 3,18 milijuna dolara prvog dana četverodnevne aukcije u Dallasu u Teksasu, objavila je aukcijska kuća na Twitteru.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!