Sunčana strana Prisavlja - dođite na koncerte i zabavite se s nama!

15.06.2022.

13:53

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja

Sunčana strana Prisavlja

Foto: Marko Prpić / PIXSELL

Ovoga ljeta ponovno smo s vama na Sunčanoj strani Prisavlja! Hrvatska radiotelevizija poziva vas na travnjak svojeg južnog dvorišta! Pripremili smo brojne događaje koji će se održavati cijelog ljeta. Pridružite nam se na koncertima u lipnju. Raspored i online prijave za dolazak donosimo u nastavku teksta!

video thumb

Treću godinu zaredom svoje dvorište pretvaramo u jedinstvenu glazbenu pozornicu, a novo izdanje Sunčane strane Prisavlja počinje na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe.

Svi vi koji želite doći na koncert požurite se s prijavama jer je broj posjetitelja ograničen! 


21. lipnja: Opera pod zvijezdama 


Proslavu praznika umjetnosti uveličat će program koji je odavno postao zaštitni znak klasike na HTV-u, omiljeni gala koncert pod nazivom Opera pod zvijezdama. Na programu su najljepše arije, dueti, zborovi, uvertire i intermezza probrani iz opera i opereta Glinke, Verdija, Puccinija, Saent-Säensa, Offenbacha i Nicolaija. Na prisavskoj pozornici izvest će ih pjevači koji već suvereno kroče zvjezdanim stazama glazbenog kazališta, zajedno s onima koji su tek poletjeli prema opernom nebu.

Uz Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a nastupit će proslavljeni solisti: Lana Kos, Jelena Kordić i Ante Jerkunica te dvoje mladih, uspješnih i sve traženijih umjetnika Darija Auguštan i Filip Filipović. Koncertom će ravnati maestro Ivo Lipanović, a kroz brojeve u kojima se vrtlože emocije i smjenjuju ljubav, strast, drama, užitak, očaj vodit će nas osoba zbog koje su mnogi ostali i postali ljubitelji opere - Dražen Siriščević.

Izravan prijenos možete pratiti na Prvom programu Hrvatske televizije i Trećem programu Hrvatskoga radija.


Za Operu pod zvijezdama prijavite se OVDJE

24. lipnja: Jazz orkestar HRT-a svira Indexe


U trećoj sezoni projekta Sunčana strana Prisavlja Jazz orkestar HRT-a pod vodstvom Mirona Hausera priprema novu poslasticu na ljetnoj open-air pozornici. Naime, zahvaljujući znalačkim aranžmanima i dojmljivim orkestracijama napravljenim upravo za ovu priliku, uz moćan zvuk i virtuoznu izvedbu orkestra pojačanog gudačima i vokalnim gostima, u novom će se svjetlu predstaviti glazba najdugovječnije i najpopularnije pop rock ex-yu grupe - Indexi.

Uz Sabrinu Hebiri, Brunu Oberan, Dadu Topića, Marka Kutlića, Elvira Bandića, Damira Kedžu, Mahira Kapetanovića i Stjepana Lacha očekuju nas izvedbe kultnih skladbi kao što su "Sve ove godine", "Da sam ja netko", "Ti si mi bila u svemu naj naj naj", "Bacila je sve niz rijeku" ili "Jutro će promijeniti sve". Koncert će se snimati na prisavskoj livadi u petak 24. lipnja, a emitirati 17. srpnja na Prvom programu HTV-a. 


Za koncert Jazz orkestar HRT-a izvodi glazbu Indexa prijavite se OVDJE

29. lipnja: Noć mjuzikla 


29. lipnja na Sunčanoj strani pričamo najljepše glazbene priče za ljubitelje mjuzikla i one koji će to tek postati.

Volite li mjuzikl, ne propustite noć u kojoj "tko pjeva i - pleše, zlo nikad ne misli"... U kojoj "fantomi iz opere" postaju "slavni pjesnici"... Noć u kojoj je "život cabaret", a odzvanja "sav taj jazz"... Noć koja bliješti kao "briljantin" i u kojoj su "naše pjesme, naši snovi".

Nastupaju Marko Braić, Danijela Pintarić, Vanda Winter, Jacques Houdek, Sandra Bagarić, Igor Barberić, Mia Dimšić, Igor Drvenkar, Tara Thaller, Maja Bajamić, Vladimir Garić, Lorena, Kristijan Beluhan, Ivana Kindl, Gelato Sisters i Roko Blažević.


Za Noć mjuzikla prijavite se OVDJE

6. srpnja: Plesnjak na Prisavlju 

Prizivajući atmosferu dobrih starih plesnjaka pozivamo sve plesače da na prisavskom plesnom podiju pokažu svoja znanja i dobru volju. Uz disco ritam, cha cha cha, jive, latino plesove i drage nam goste (Vannu, Dragu Diklića, Marka Tolju, Ervina Baučića, Mira Ungara, Eni Jurišić, Brunu Oberan, Sabrinu Hebiri, Petru Oreč, Igora Drvenkara, Stjepana Lacha, Vjekoslava Ključarića, Nermina Puškara, Josipa Palametu, Filipa Rudana, Daniela Juriševića) uživajmo 6. srpnja u rasplesanoj atmosferi.

Zaplešite s nama! Okupljamo sve generacije plesača, obucite Vaše plesne cipelice  i dođite. Ne propustite večer dobre glazbe i sjajne zabave. Uživajmo i zaplešimo! Budimo zajedno na plesnjaku za sve generacije!

Za plesnjak na Prisavlju prijavite se od 1. srpnja OVDJE.

video thumb

11. srpnja: Starogradske pjesme


Na Sunčanoj strani Prisavlja 11. srpnja starogradske pjesme izvodit će poznati pjevači mlađe generacije poput Jacquesa Houdeka, Mije Dimšić, Maje Posavec, Tvrtka Stipića, Kristijana Beluhana, Stjepana Lacha i drugih, uz pratnju Tamburaškog orkestra HRT-a koji će za tu priliku biti proširen s gudačima, harmonikom i ritam sekcijom. 

Pridružite nam se uz pjesmu i anegdote kako bismo se zajedno prisjetili pjevača koji su izvorno izvodili najpoznatije starogradske pjesme.

Za koncert starogradskih pjesama prijavite se OVDJE

Sunčana strana Prisavlja uz vas će biti cijelo ljeto! Uskoro ćemo objaviti i program ostalih događaja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!