Trogiranka Ela pobijedila sve lovce; "Sreća prati hrabre, ima bit'!"

21.05.2023.

21:10

Autor: HRT

Ela Franić

Ela Franić

Foto: Superpotjera / HRT

Zvijezda pretposljednje ovosezonske Superpotjere, zadnja večerašnja natjecateljica, Trogiranka Ela Franić odnijela je pobjedu u duelu s cijelim supertimom! I dok je Ela osvojila iznos od 25.000 eura, u brzopoteznoj igri protiv lovaca za troje njezinih prethodnika nije bilo uspjeha.  

Sezonska radnica jednoga trogirskog hotela u prvom je krugu osigurala iznos od 500 eura. Odgovorila je, naime, na drugom pitanju da se na Višeslavovoj kristionici spominju Mratin iz Like, Jakov s otoka, Pribineža iz Vinodola i Mikula iz Otočca, no navedena imena navode se na Baščanskoj ploči.

Potom je dobila ponude lovaca odabravši borbu protiv svih petero za 25.000 eura i uz 15 sekundi prednosti.  

Galerija
Ela Franić i Joško Lokas , Foto: Superpotjera/HRT
Ela Franić , Foto: Superpotjera/HRT

Tijekom brzopotezne igre protiv supertima nije znala da je u romanu Jane Austen "Ponos i predrasude" Fitzwilliam Darcy vlasnik imanja Pemberley, zaključivši kako je riječ o "Orkanskim visovima". Kazala je i da nagomilavanje dušika u organizmu uzrokuje respiratornu acidozu, a to čini nakupljanje ugljikova dioksida. Iako su lovci imali sve točne odgovore, dvije sekunde preostalog vremena donijele su joj pobjedu.  

Galerija
Ela Franić dobila ponude lovaca, Foto: Superpotjera/HRT
Ela Franić   , Foto: Superpotjera/HRTPočetak duela Ele Franić i supertima, Foto: Superpotjera/HRTLovci u brzopoteznoj igri protiv Ele, Foto: Superpotjera/HRT

Dean: "A bez greške smo odigrali!"


- Sreća prati hrabre, ima bit'!, ustvrdila je oduševljena Ela nakon ogleda s petorkom. 

Morana
je pak ocijenila da je borba bila ravna pravoj drami. 

Ela Franić pobijedila svih petero lovaca

Ela Franić pobijedila svih petero lovaca

Foto: Superpotjera / HRT

- Triler! Korida! Techo party! Ludilo!, započeo je Dean osvrt na duel pohvalivši Elu jer je, napomenuo je, pokazala kako ovaj format zapravo savršeno funkcionira.

- Mi smo bili odlični i nismo imali ni jednu grešku, ali je vremenska razlika bila dovoljno na njenoj strani da se, odigra li dobro, nema čega bojati. To je ona pokazala. Imala je hrabrost, znanje, brzinu i mi joj nismo mogli ništa. Bravo!, istaknuo je.   

Galerija
Lovci, Foto: Superpotjera/HRT
Morana Zibar, Foto: Superpotjera/HRTDean Kotiga, Foto: Superpotjera/HRT

Joško je zatim upitao Svena je li vjerovao da će natjecateljica odgovoriti točno na posljednje pitanje odnosno hoće li "iskopati Belku". Naime, 1960. godine u svemir je poletio sovjetski satelit Sputnik 5, a tražila su se imena dvaju pasa koja su u njemu bila uz pojedine druge vrste životinja.

- Jesam, nažalost, imao sam neki osjećaj da to ide prema tome. Čim sam čuo prvo ime znao sam da ide i drugo, konstatirao je Sven, a Ela se nadovezala kako obožava svemirske pustolovine pa je znala da su imena pasa Strelka i Belka. 

Sven Marcelić

Sven Marcelić

Foto: Superpotjera / HRT

Automobil sinu, pobjednici - medeni mjesec


Na početku emisije naglasila je da bi s osvojenim novcem sinu, imenjaku voditelja Lokasa, kupila automobil. Poželjela je otići i na medeni mjesec na kojemu, kaže, nije bila iako je sa suprugom od davne 1987. godine. Dodala je i da obožava Italiju pa bi za destinacije bračnog putovanja odabrala Firencu i Veneciju. 

- Ovdje, ja mislim, ima i za auto i za medeni mjesec, dometnuo je Joško nakon njezine sjajne igre te ubrzo zaključio emisiju na ponešto drukčiji način. Odjavio je sebe, prije odlaska iz studija zamolivši publiku da još jednom pozdravi pobjednicu Elu. 

Galerija
Ela Franić i Joško Lokas, Foto: Superpotjera/HRT
Joško se odjavio iz pretposljednje ovosezonske emisije, Foto: Superpotjera/HRT

Elini večerašnji prethodnici koji u ogledima s lovcima nisu izašli kao pobjednici bili su stomatolog Tomislav Flegar iz Zagreba, 19-godišnji student prve godine farmacije, Zagrepčanin Vito Telebuh, te magistra inženjerka elektrotehnike Petra Odžak iz Hrvaca. 

Niste li pogledali pretposljednju emisiju prve sezone popularnoga kviza Superpotjera, možete je pronaći na multimedijskoj platformi HRTi gdje je dostupna uz vremensko ograničenje.  

Galerija
Tomislav Flegar i njegov odabir ponude lovaca, Foto: Superpotjera/HRT
Tomislav Flegar i Joško Lokas, Foto: Superpotjera/HRTVito Telebuh, Foto: Superpotjera/HRTVito Telebuh i njegov odabir ponude lovaca, Foto: Superpotjera/HRTPetra Odžak i Joško Lokas, Foto: Superpotjera/HRTPetra Odžak i njezin odabir ponude lovaca, Foto: Superpotjera/HRT

Reprizni termin kviza slijedi u ponedjeljak 22. svibnja u 16:15 na Drugom programu HTV-a

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!