Sutra navečer dodjela nagrade Ponos Hrvatske

03.02.2023.

09:29

Autor: HRT/Dobro jutro, Hrvatska/A.V.

Sutra navečer dodjela nagrade Ponos Hrvatske

Sutra navečer dodjela nagrade Ponos Hrvatske

Foto: HTV / HRT

Sutra navečer od 20.05 na našem drugom programu iz Studija 10 Hrvatske televizije prenosimo dodjelu nagrade "Ponos Hrvatske". Nagradu dodjeljuju dnevni list 24 sata i Hrvatska radiotelevizija. Hrabre, dobre i poštene nagradit ćemo 18. put!


Priče o onima koji su zaslužili priznanje „Ponos Hrvatske" u 2022. mogli ste proteklih tjedana pratiti u našoj emisiji „Dobro jutro, Hrvatska" i u dnevnom listu „24 sata". Predstavili smo laureate kojima će sutra biti uručena priznanja. O samoj svečanosti za emisiju "Dobro jutro, Hrvatska" govorili su Marcela Rukavina, direktorica prodaje 24sata i Mario Kovač, scenarist i redatelj dodjele priznanja Ponos Hrvatske. 

- Ponos Hrvatske je prije svega nagrada za humanost i najdugovječnije je nagrada u Hrvatskoj ovog karaktera. Dodjeljuje se od 2005. godine i to herojima, ljudima koji su se nesebično dali i spašavali ljudske živote. Međutim, jer su oni toliko skromni ta djela nisu toliko razvikana i upravo tome služi ova nagrada kao bi te priče stigle do svakog kutka Hrvatske, rekla je Marcela Rukavina


- Uz dodjele na kojoj će biti svi naši junaci i junakinje uvijek imamo i bogat glazbeni program. Ove godine će nam otvoriti Mia Dimšić sa svojom uspješnicom s Eurovizije, nakon čega će nam gostovati Danijel Juričević izvesti "Imagine" Johna Lennona. Oboje u pratnji Zagrebačke filharmonije koja će sve zatvoriti izvedbom "We Are the Champions" grupe Queen, najavio je Mario Kovač


Ove godine uvedena je nova kategorija nagrade. To je ekologije, a ovogodišnji dobitnici su inovatori solarnih brodova i ronilački klub koji je izronio 33 tone smeća iz mora i jezera.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!