10:45 / 28.02.2020.

Autor: Ivana Perić/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Sve je spremno za Glazbene dane HRT-a u Opatiji

Voditelji Dore Mirko Fodor, Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Mück Sušec i Duško Ćurlić (foto:Dario Njavro/HRT)

Voditelji Dore Mirko Fodor, Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Mück Sušec i Duško Ćurlić (foto:Dario Njavro/HRT)

Foto: - / HRT

Počinju Glazbeni dani Hrvatske radiotelevizije, koje večeras otvara koncert Jazz orkestra HRT-a s gostima pjevačima 'Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića', a sutra, 29. veljače, slijedi Dora - izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.
Počinju Glazbeni dani Hrvatske radiotelevizije, koje večeras otvara koncert Jazz orkestra HRT-a s gostima pjevačima 'Samo jednom se ljubi - sjećanje na Ivu Robića'.

Sutra, 29. veljače, slijedi i Dora - izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, a oba događaja prenosimo uživo na HTV 1.

- Dora 2020. - izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije
- Koncert "Samo jednom se ljubi" - sjećanje na Ivu Robića
- Dora: Netta otkazala nastup, uz Roka finalisti Voicea!
- HRT predstavlja voditeljsku četvorku Dore 2020.!

- Nastavljamo dugu tradiciju festivalske suradnje Hrvatske radiotelevizije i Grada Opatije, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, a vršitelj dužnosti urednika HTV 1 i urednik HTV 2 Tomislav Štengl dodaje da HRT-ova ekipa, glazbeni gosti i izvođači koji nastupaju na Doru u Opatiji naporno rade već tjedan dana, kaže Štengl. - Svi izvođači su ekstremno zainteresirani za sve detalje – rasvjeta, LED ekran… Izlazimo im u susret maksimalno koliko možemo, ali detalje o njihovim izvedbama ne možemo otkrivati jer onda ne bi bilo iznenađenja, ističe Štengl.

Roko Blažević će otvoriti Doru te nastupiti u show programu, a pridružit čemu se finalisti The Voice Hrvatska.

Glazbene dane pratit ćemo tijekom cijelog dana u našim televizijskim informativnim i mozaičnim emisijama. Subotnje izdanje emisije Špica, riva, korzo emitirat će se od 12.50 sati uživo iz Opatije, a Drugi program Hrvatskoga radija imate će stalna javljanja iz Opatije te izravno prenositi Doru 2020 i koncert 'Samo jednom se ljubi'.

- Špica, riva, korzo emitira se uživo s platoa pred Dvoranom 'Marino Cvetković'. Gosti će biti svi izvođači Dore koji će otkriti kako se osjećaju i kako teku pripreme, najavljuje Tomislav Štengl.

Uz Jazz orkestar HRT-a i dirigenta Mirona Hausera, čiji nastup počinje u 20.05 sati uz izravni prijenos na HTV 1,  čut ćemo neke od najpoznatijih hitova, kojih se sjećamo u izvedbi vrsnoga interpreta Ive Robića: Samo jednom se ljubi, Tebi, grade moj, Ta tvoja ruka mala, Zbog čega te volim, Golubovi, Jabuke i trešnje, Jesenska ruža, Stranci u noći, Sedamnaestogodišnjoj, Tiho plove moje čežnje, "8" Ching-Ching-Ching, More, moje Jadransko more, Mala djevojčica (Tata, kupi mi auto) kao i neizostavni Morgen i Serenada Opatiji.

Uz Jazz orkestar HRT-a nastupaju Jacques, Marko Tolja, Goran Karan, Matija Cvek, Boris Štok, Gina Damjanović iz Detoura, Nika Turković, Šajeta i Klara Srok, Ivana Srbljen, Gelatto Sisters i Ana Opačak.

Još nas samo jedan dan dijeli od velike završnice Izbora hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije – Dora 2020., kada ćemo u izravnom HRT-ovu prijenosu iz Opatije, koji na HTV 1 počinje u 20.05 sati, doznati tko će u svibnju predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu.

Izvođači ovih dana pristižu u Opatiju kako bi odradili prve probe na spektakularnoj pozornici u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, koja će u subotu postati hrvatsko glazbeno središte.

O posljednjim pripremama za naše Glazbene dane u Opatiji smo razgovarali s glavnim ravnateljem HRT-a Kazimirom Bačićem i vršiteljem dužnosti urednika HTV 1 i urednikom HTV 2 Tomislavom Štenglom:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!