14:21 / 29.02.2020.

Autor: HRT - RJ Marketing i Komunikacije

Sve je spremno za veliki HRT-ov spektakl iz Opatije – Doru 2020.!

Foto: Dario Njavro/HRT

Foto: Dario Njavro/HRT

Foto: - / HRT

"Spektakl koji nas večeras očekuje bit će, nadam se, melem za oči i uši kako za naše gledatelje, tako i za naše slušatelje", rekao je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.
U hotelu Milenij u Opatiji danas je održana konferencija za medije u povodu Dore, večerašnjeg izbora hrvatske pjesme i predstavnika na Pjesmi Eurovizije, koji će nas predstavljati u svibnju na Eurosongu u Rotterdamu, i na kojoj je istaknuto kako je sve spremno za večerašnji veliki glazbeno-televizijski spektal Dore 2020.

Dora 2020. - izabran predstavnik na Eurosong!

Na konferenciji su sudjelovali Kazimir Bačić, Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije, Ivo Dujmić, gradonačelnik Grada Opatije, Igor Štok, direktor dvorane Marino Cvetković, Ilija Turić, direktor hotela Milineij naših domaćina Amadriapark hotela, Klaudija Čular, urednica CD-a Dore 2020. i PR Croatia Recordsa, Tomislav Štengl, voditelj projekta Glazbeni dani HRT-a i DORA 2020. kao i večerašnji natjecatelji.

- Spektakl koji nas večeras očekuje bit će, nadam se, melem za oči i uši kako za naše gledatelje, tako i za naše slušatelje. U izravnom prijenosu HRT-a večeras nas očekuje natjecanje 16 pjesama koje se natječu za prestižnu stauu Dore i hrvatsku ulaznicu za Eurosong 2020. Hrvatska radiotelevizija uložila je veliki produkcijski i organizacijski napor kako bi ovaj spektakl napravila što bolje. Svim izvođačima i autorima pjesama večeras želimo puo sreće, i neka pobijedi najbolji kojeg će uz naš stručni žiti izabrati upravo glasovi hrvastkih gledatelja spektakla izbora pobjednika ili pobjednice Dore 2020., rekao je Glavni ravnatelj HRT-a.


Foto: Dario Njavro/HRT

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić još je jednom izrazio zadovoljstvo zbog naše sjajne suradnje s HRT-om i održavanja Dore u Opatiji.

- Pobrinuli smo se za svaki detalj u vezi organizacije, čak će i vrijeme biti lijepo, a Grad Opatija danas sve goste Dore časti besplatnim parkingom, rekao je gradonačelnik.

Igor Štok, direktor dvorane Marino Cvetković iz koje se večeras emitira Dora, zahvalio je HRT-u na tome što je ove godine još više podigao ljestvnicu u odnosu na prošlogodišnju Doru.

Jučerašnja pressica u Mileniju, kojoj su bili nazočni i svi izvođači i autori Dore 2020., kao i HRT-ova voditeljska četvroka, bila je ujedno i promocija tradicionalnog festivalskog CD-a Dore 2020. u izdanju Croatia Recordsa, a koji je predstavila urednica Croatia Recordsa Klaudija Čular.

- Drago nam je da smo ponovo u suradnji s HRT-om u ovom iznimnom projketu Dora 2020. Festivalski CD i ove godine prati knjižica u kojoj je popis svih izvođača suduonika ovogodišnje Dore, autora svih tekstova i glazbe, te biografije svih izvođača. Bez obzira što je samo jedan pobjednik, Dora je sjajno mjesto za predstavljanje novih pjesama i izvođača, i vjerujemo kako će ovo festivalsko izdanje biti puno budućih hitova.


Foto: Dario Njavro/HRT

Tomislav Štengl, voditelj projketa Dore 2020., zahvalio je svim izvođačima koji se pripremaju za večerašnji nastup.

- Nadam se kako ćemo večeras imati jedan veliki spektakl te kako ćemo dobiti dobru pjesmu pobjednicu. Uživajte večeras, zaključio je.

Potom su svi izvođači pozirali akreditiranim novinarima, fotoreporterima i tv-ekipama, a direktor hotela Milenij - domaćina jučerašnje pressice - je svima još jednom poželio dobrodošlicu u njihove hotele Amadriaparka Opatija, te glavnom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću predao poseban dar - čokoladnu statuu Dore koju su ispekli njihovi vrsni slastičari. 

A nakon jučerašnje Presssice ispod terase hotela Milenij održan je i nesvakidašnji spektakl: u organizaciji HRT-a, Grada Opatije i udruge Opatijski kukali održano je počasno skakanje i kupanje sedmorice članova te udruge u živopisnim povijesnim kupaćim kostimima u valovitom opatijskom moru - daakko, sa statuom Dore u prvome planu.U privitku vam donosimo i redoslijed izvođenja svih 16 večerašnjih skladbi s pridruženim brojevima telefona i sms-ova na koje gledatelji mogu glasovati za svoje favorite.

Pravila glasanja

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!