08:10 / 13.02.2020.

Autor: HRT

Sve te ljubavi... na HRTi

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Ništa ne može kupiti bezuvjetnu ljubav, bila to ljubav prema drugoj osobi, domovini, Bogu, životu uopće. Na multimedijskoj usluzi HRTi slavimo ljubav upravo u svoj njezinoj različitosti. U rubrici Sve te ljubavi... prikazujemo uratke koji veličaju njezinu snagu.
Svetom Valentinu, svećeniku i mučeniku ranog kršćanstva djevojke i mladići već su se od 15. stoljeća molili kako bi pronašli osobu s kojom će sklopiti brak te zasnovati obitelj. Papa Benedikt XVI. je 14. veljače, spomendan na sv. Valentina, proglasio i danom braka, a sveca zaštitnikom bračne ljubavi.

"Praznik ljubavi" u Hrvatskoj iz godine u godinu sve je popularniji. Zaljubljeni na taj dan izmjenjuju lijepe geste, iskazujući si međusobnu privrženost, poštovanje i zajedništvo, a običaj je postao darivati voljenu osobu - žene ponajviše crvenim ružama.

Iako se Valentinovo prilično komercijalizira, ništa ne može kupiti bezuvjetnu ljubav, onu koja se nalazi u srcu, izvoru sreće i emocija, bila to ljubav prema drugoj osobi, domovini, Bogu, umjetnosti, životu uopće.


Na multimedijskoj usluzi HRTi slavimo ljubav upravo u svoj njezinoj različitosti. U rubrici Sve te ljubavi... prikazujemo uratke koji veličaju njezinu snagu - od snimki prigodnih koncerata, nadahnutih priča i dokumentarnih ostvarenja do igranih filmova.

Iako je moć pisane riječi odavno zamijenilo nekoliko znakova na tipkovnici,  podsjetimo kako je najstariju čestitku za Valentinovo napisao francuski vojvoda Charles Orleanski. I to supruzi tijekom svoga zatočeništva u Engleskoj. A kakvi su doživljaji "zatočeništva ljubavi" u svim njezinim oblicima, otkrijte gledajući preporučene sadržaje na usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!