22:37 / 10.02.2021.

Autor: Hina

Svečana dodjela Oscara bit će snimana uživo s različitih lokacija

Dosad neviđena svečana dodjela Oscara

Dosad neviđena svečana dodjela Oscara

Foto: Hahn Lionel / ABACA/PIXSELL

Svečana dodjela Oscara, ove godine odgođena do 25. travnja zbog pandemije koronavirusa koja je snažno pogodila i čitavu filmsku industriju, emitirat će se uživo s više lokacija, među kojima i iz Hollywooda, objavila je Akademija filmskih umjetnosti i znanosti. 

Unatoč epidemiji i restrikcijama u području Los Angelesa, Akademija je odlučna i želi predstaviti dosad neviđenu svečanu dodjelu Oscara, istodobno pazeći na zdravlje i sigurnost svih sudionika, rekla je glasnogovornica Akademije.

- Za stvaranje spektakla uživo koji naša publika želi vidjeti u vremenu dok se mora prilagoditi ograničenjima pandemije, svečanost će se uživo prenositi s više lokacija, među kojima i iz kultnog Dolby Theatrea koji tradicionalno ugošćuje Oscare u središtu Hollywooda, dodala je.

Za sada Akademija nije otkrila više pojedinosti o svečanosti i lokacijama svog 93. izdanja, vrhunca sezone filmskih nagrada.

Redatelj Steven Soderbergh

Redatelj Steven Soderbergh

Foto: Piovanotto Marco / ABACA/PIXSELL

Istom formulom poslužit će se ove godine i organizatori Zlatnog globusa za dodjelu nagrada 28. veljače.

Iako gledanost svake godine pomalo pada, s najnižih povijesnih 23,6 milijuna televizijskih gledatelja prošle godine u Sjedinjenim Državama, svečanost dodjele Oscara tradicionalno ostaje jedan od najpraćenijih događaja u zemlji.

Ove godine show je povjeren Stevenu Soderberghu, redatelju vizionarskog filma "Zaraza".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!