10:07 / 22.10.2014.

Autor: HRT

Švicarski gardist objavio knjigu recepata za pape

-

-

Foto: - / -

Knjiga mladog kuhara preko omiljenih jela stanovnika Vatikana, posebice trojice posljednjih papa, približava život u sjedištu Svete Stolice.
Argentinski dulce de leche ili poljski pierogi specijaliteti su koje je 24-godišnji kuhar David Geisser, član papinske Švicarske garde, predstavio u knjizi recepata U slast, Švicarska gardo.

Knjiga preko omiljenih jela stanovnika Vatikana, posebice trojice posljednjih papa, približava život u sjedištu Svete Stolice.

Dulce de leche, neka vrsta džema od mlijeka, argentinski je stogodišnji recept, a na jelovniku Vatikana našao se u ožujku 2013. U knjizi se nalazi i poljski jelovnik s nekom vrstom raviola pierogi za Ivana Pavla II., bavarski jelovnik za Benedikta XVI., a za papu Franju empenadas i colita de cuadril (meso na žaru) i dulce de leche.

Vojnik se može boriti i ratovati tek nakon što je dobro i dovoljno jeo, komentirao je zapovjednik švicarskih gardista Daniel Anrig izdavanje kuharice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!