Svjetske zvijezde na snimanju američke visokobudžetne serije u Dubrovniku

09.02.2022.

11:11

Autor: Ivana Brailo Drnas/Dnevnik/B.A./HRT

John Krasinski

John Krasinski

Foto: Grgo Jelavić / PIXSELL

U Dubrovniku je počelo snimanje američke visokobudžetne serije Tom Clancy's Jack Ryan, a na setu je i glavni glumac John Krasinski. To je prva velika produkcija u Dubrovniku ove godine, a prema najavama, nije posljednja.

Kako je jučer u središnjem HTV-ovom Dnevniku javila Ivana Brailo Drnas, oprema je postavljena na raznim lokacijama diljem grada, pa tako i na zidinama, gdje će se, kako se neslužbeno doznaje, snimati kaskaderske scene skoka sa zidina u more, a radi se o visini od 25 metara.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić rekla je za HRT kako su filmske produkcije jako važne za Dubrovnik, koji je apsolutno afirmirana filmska destinacija već od početka 20. stoljeća.


- Naravno da je boom bio u razdoblju snimanja Igre prijestolja, ali trenutni serijal, trenutna produkcija koja je u Dubrovniku jednako je tako važna jer je sjajno zapravo da Dubrovnik glumi sam sebe, rekla je Tepšić, dodavši kako je to odlična promocija za grad, ali da su odlični i financijski učinci, ne samo za lokalnu upravu, već i za sve dobavljače produkcije.


- Neka procjena koju imamo, a odnosi se na javna poduzeća i na zakupe javnih površina, je oko milijun kuna, uz još neke sitne usluge. Međutim, to ne uključuje sve one privatne dobavljače i kompanije koji daju usluge produkciji, napomenula je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!