Svojim glasom podržite 'Potjeru' u finalu Zlatnog Studija

26.01.2021.

12:35

Autor: HRT

Kviz Potjera u finalu Zlatnog Studija

Kviz Potjera u finalu Zlatnog Studija

Foto: Jutarnji list / Jutarnji list

Kviz Potjera emitira se već osmu sezonu. Bez obzira na emitirani broj emisija, publika ga rado gleda kao i na samome početku pa nikoga nije začudilo što se probio u finale ovogodišnje medijske nagrade Jutarnjeg lista Zlatni Studio u kategoriji Najbolja TV zabava. 

O tome kako nastaje ovaj popularan kviz u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su Mario Sedmak, urednik Zabavnog programa HRT-a i njegov voditelj Joško Lokas.  

- Nije bilo lako kada sam predložio da ponovo krene Milijunaš jer… Naravno da će ga voditi Tarik Filipović, ali onda se postavilo pitanje – tko će voditi Potjeru. – prisjetio se Sedmak i dodao da je nakon trilema, pa dilema odabrao Joška Lokasa.

- I nisam pogriješio.

Profesionalna suradnja Joška Lokasa s HRT-om traje još od 1997. kada je pokrenut kviz Upitnik koji je emitiran do rujna 2004. Uz Joška je na HRT stigla i mlada ekipa koja je stvarala Upitnik, a u njoj su bili i današnji urednici Potjere Andrea Jukić Grković i Igor Grković.

Zahvaljujući timskom radu Potjera se može pohvaliti prosječnom gledanošću od 400 000 gledatelja po emisiji što je fantastično, ističe Sedmak.

- Početkom tjedna je Potjera čak i gledanije od Dnevnika. Kraj tjedan pripada Dnevniku, što će reći da su to praktički najgledanije emisije HRT-a ako ne računamo sport i Hrvatsku reprezentaciju.– pohvalio se.

Da se Joško u Potjeri snašao kao riba u vodi potvrđuje i prolaz u finalni krug medijske nagrade Jutarnjeg lista Zlatni Studio. Svoj glas za Potjeru možete dati online ili pak slanjem kupona koji izlaze u magazinu Jutarnjeg lista – Studiju, zaključno s 5. veljače, što je zadnji rok za glasanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!