10:01 / 14.04.2020.

Autor: K.D./HRT

Ta luda filmska vjenčanja

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Trenutačno u doba pandemije koronavirusa, sve su mladenke snove o svojem danu morale ostaviti po strani, ali ovi teški trenuci možda su i dobar test za budući zajednički život. Kako bismo ih malo ohrabrili, prisjećamo se najupečatljivijih filmskih vjenčanja.
Gotovo svaka djevojka od malena sanja dan svojeg vjenčanja - taj poseban dan u kojem je mladenka u središtu zbivanja i baš sve je po njenom. Nakon napornih priprema, organizacijskih poteškoća koje se uvijek jave putem, ponekad taj idealan dan pokvari iznenadna bolest, loše vrijeme, a nekad i dvojbe koje dovedu do odgoda ili otkazivanja.

Trenutačno u doba pandemije koronavirusa, sve su mladenke snove o svojem danu morale ostaviti po strani, ali ovi teški trenuci možda su i dobar test za budući zajednički život. Kako bismo ih malo ohrabrili, a nas razonodili, prisjećamo se najupečatljivijih filmskih vjenčanja. Nudimo ponešto za svačiji ukus, od romantičnih komedija preko kultnih ubojitih krimića. Naglasimo tek da ovo nije popis po kvaliteti, već samo pregled filmova na tu temu, koji će vam možda dati pokoju ideju za taj dan pred vama.

Vjenčanja se provlače i kroz serije, spomenimo samo svevremenske Prijatelje (Friends), koji i počinju s Rachelinim bijegom s vjenčanja za Barryja. Potom smo vidjeli prvo lezbijsko vjenčanje na malim ekranima - između Carol i Susan, zaboravljeno u pijanstvu vjenčanje Rachel i Rossa u Las Vegasu, Rossovo vjenčanje s Emiliy na kojemu izgovara Rachelino ime, potom udaju Phoebe za Mikea, te pomno planirano vjenčanje Monice i Chandlera, na koje je kostimirani Joey kao matičar umalo zakasnio.
"