Tek na pitanju za četvrt milijuna kuna iskoristio sve džokere!

13.02.2020.

15:12

Autor: HRT

default error photo
Vlasnik prvoga ovotjedna najbržeg prsta Ivan Jurić iz Županje osvojio je 125.000 kuna pritom iskoristivši sve džokere tek na pitanju za četvrt milijuna kuna, na kojemu je i odustao.
Večerašnje izdanje popularnoga "Milijunaša" bilo je posebno uzbudljivo. Naime, vlasnik prvoga ovotjedna najbržeg prsta 24-godišnji Ivan Jurić iz Županje osvojio je 125.000 kuna pritom iskoristivši sva tri džokera tek na pitanju za četvrt milijuna kuna, na kojemu je i odustao.Mladi predavač u Tehničkoj gimnaziji te ljubitelj pub-kvizova s lakoćom je prešao prvi prag. Na pitanju za 4000 kuna malo je "zapeo" ne znajući koji od ratnika u filmu Johna McTiernana ne smije biti sa sjevera, kako bi zlo bilo svladano. Je li riječ o 11., 12., 13. ili 14. ratniku? Priznavši da nije gledao film odlučio je voditi se simbolikom broja 13 te "ići po sluhu", na engleskom jeziku izgovarajući nazive ponuđenih odgovora. Slijedom spomenutoga njegov je konačan odgovor bio – 13. ratnik.I na sljedećem, književnom pitanju logika je radila za Ivana. Za osvajanje 8000 kuna trebao je odgovoriti tko je stvorio čaglja Kusu, vuka Ceru, vepra Kisu i medvjeda Ljumu. Od književnih imena nudila su se ona Dinka Šimunovića, Slavka Kolara, Ulderika Donadinija i Vladimira Nazora.Zbog Medvjeda Brunda odmah ga je "vuklo" na Nazora, a istaknuo je i kako nema zasad želju trošiti džokere te kako bi se iznenadio da je Nazor "neka navlakuša". Izgovorivši njegovo ime dobio je priliku otvoriti iduće pitanje, na kojemu je također izrazio sumnju u upotrebu pomoći džokera. Pitanje je bilo nogometno, a tražila se liga petice u kojoj nema nijednoga nogometnog kluba iz istoga grada.

Odmah na početku eliminirao je dva ponuđena odgovora – englesku i talijansku ligu, prethodno izjavivši da ga "na prvu vuče" francuska liga, pa je naposljetku tako i odgovorio.Za prelazak drugoga praga zemljopisno pitanje posebno je obradovalo natjecatelja koji je kao "iz topa" dao odgovor - najduža svjetska rijeka, ona koja protječe samo jednom državom, je Yangtze (a ne Lena, Mackenzie ili Ob). No kada je čuo pitanje za dvostuko viši iznos istom je dao do znanja da će i na njega s lakoćom odgovoriti. Na naličju novčanice od 5 kuna varaždinska je tvrđava, ustvrdio je dodavši da je kao mali skupljao novčanice.- Meni je stvarno neugodno, ali ja mislim da i ovo znam, rekao je nakon što je Tarik pročitao pitanje za 125.000 kuna! Je li Maslenica, Konavle, Zima '94. ili Skok-1 operacija Domovinskog rata kojoj je službeni naziv bio Gusar, ono je glasilo. Ivan je dodao i kako mu njegovi Zadrani, u čijem je gradu studirao, ne bi oprostili da ne zna kako je riječ o Maslenici.Nakon pitanja o 13. ratniku, 13. pitanje za četvrt milijuna kuna bilo je ujedno ono na kojemu je Ivan potrošio sve džokere te – odustao. Nije znao što je po tvrdoći gotovo jednako dijamantu. Izrazio je mišljenje kako pitanje nije za publiku, ali i ustvrdio da nema baš nikoga tko je jak iz toga područja, pa je prvo upotrijebio džoker "pola-pola". Od ponuđenih odgovora ostali su borov nitrid i antimonov trioksid, a otpali turmalin i pirit.

Na red je ipak došao i džoker "zovi", koji, kako je simpatično rekao, "zna dosta toga pa ga možda potrefi". No džoker nije uspio ni ponuditi odgovor zbog vremenskoga ograničenja. Ivan je sumnjao da bi mogla biti riječ o antimonovu trioksidu. Pitao se pritom i je li sudbina odredila da treba odustati i kući otići baš sa 125.000 kuna te ispričao poveznicu večerašnja nastupa s njegovim prošlogodišnjim natjecanjem u kvizu Šifra.Zamolio je zatim i pomoć publike koja je 71 posto glasova dala borovu nitridu. Iako je bila riječ o odgovoru koji ga nije "vukao", istaknuo je kako je više glava pametnije od jedne i da je možda znakovito što se publika nije dala navesti na odgovor na koji je sumnjao. Nakon odluke o odustajanju, iznimno zadovoljan svojim nastupom naglasio je da bi poslušao publiku i rekao borov nitrid. Bio bi to – točan odgovor!Ivanovu nastupu prethodio je onaj prošlotjedne natjecateljice Karle Žigman koja je otvorila 9. pitanje za 16.000 kuna, s dva džokera "u džepu". Kviz je napustila sa osvojenih 64.000 kuna. Niste li gledali ovotjedno izdanje, a želite provjeriti svoje znanje te, među ostalim, vidjeti koja su to pitanja dopala Karlu, svakako ga potražite na našoj multimedijskoj usluzi HRTi, gdje će se nalaziti još neko vrijeme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!