11:23 / 13.03.2020.

Autor: D.P./HRT

Tereza Kesovija: Zbog Knjaza sam postala pankerica i prosila po gradu

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: - / HRT

U zabavnom talk showu 5.com s Danielom ovoga tjedna gostovali su legenda hrvatske zabavne glazbe Tereza Kesovija i glumac Frano Mašković.
U zabavnom talk showu 5.com s Danielom ovoga tjedna gostovali su legenda hrvatske zabavne glazbe Tereza Kesovija i glumac Frano Mašković.

Na početku emisije Daniela je čestitala Frani koji je osvojio prestižnu medijsku nagradu Zlatni Studio u kategoriji najboljeg kazališnoga glumca za ulogu Hamleta. Nagrađena predstava premijerno je izvedena na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama u režiji Paola Magellija.

Na pitanje kako se i koliko dugo pripremao za ulogu kazao je da mu je to dosad bio najveći izazov.

- Kad te netko odabere da izvedeš Hamleta na najmagičnijem mjestu na svijetu, na Lovrijencu - to je velika odgovornost, a bilo je i straha. Uz to, predstavu sam trebao izvesti u rodnom gradu gdje me svi znaju, od teta u vrtiću, učiteljica pa do prijatelja.

Frano je potom Terezu nazvao "pravom pankericom u duši", jer je glazbena diva odradila i jedan nezaboravni nastup u emisiji Roberta Knjaza. Naime, tijekom gostovanja u njegovom serijalu morala je napraviti irokezicu: - I ne samo to, natjerali su me da od prolaznika na ulici prosim po deset kuna. Tako sam s tom frizurom hodala po gradu i "žicala" novac. Ljudi su me čudno gledali, ali su mi davali po deset, dvadeset, čak i pedeset kuna. Nevjerojatno.

- Tereza, jednom ste izjavili da je jedan prasac vaša sudbina. Što to znači?, upitala ju je Daniela.

- Kad sam krenula u muzičku školu profesor mi je rekao kako flauta koju sam tada učila svirati ne valja. Rekla sam to roditeljima, otac je malo razmišljao te odlučio prodati jednog velikog prasca i kupiti mi novu. Tako da je prasac dao svoj život za moju flautu, prisjetila se.Foto: Renato Branđolica/HRT

Voditeljica je našu glazbenu divu podsjetila i kako je jednom njezinom izvedbom bio očaran slavni glumac Omar Sharif.

- Da, to je bilo 1967. godine. Te sam večeri, između ostalog, otpjevala "Larinu pjesmu" iz filma "Doktor Živago". Omar mi je na to rekao da je čuo puno interpretacija "Larine pjesme", ali da je moja verzija najljepša, emotivno je kazala.

Daniela se pohvalila kako je doznala da Franine izvedbe pomno prati jako važna osoba u njegovom životu, a to je njegova supruga. Kako je ona u to uključena?, upitala je.

- Moja supruga uz sve svoje poslove sa mnom uči tekst, pomaže mi i čak dolazi na premijere. A najbolje je kad mi nakon premijere kaže "u onom monologu si okrenuo tri rečenice", ispričao je Frano i nasmijao publiku u studiju.

Gledatelji su imali priliku doznati još jednu priču iz bogate Terezine karijere.  Jednom je, igrom slučaja, trebala dublirati slavnoj glumici Ann-Margret.

- Bilo je to u Bejrutu, u hotelu u kojem smo odsjeli. U isto vrijeme snimali su film s Ann-Margret i nikako nisu uspjeli snimiti scenu u kojoj ona skače u bazen. Mi smo to promatrali sa strane kad nam je u jednom trenutku prišao redatelj i kazao kako sam joj vrlo slična te predložio da ja skočim umjesto nje. Ja da ti skačem u bazen?, pomislila sam. Odbila sam, a redatelj je odjurio bijesan. I tako mi je propala hollywoodska karijera, prisjetila se.

U glazbenom dijelu emisije, Tereza je gledatelje počastila s dvije, već tradicionalno vrhunske izvedbe. Uz bend Ante Gele uživo je izvela svoju legendarnu Moja posljednja  i prva ljubavi te Ostavi me tu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!