18:45 / 20.08.2019.

Autor: Hrvoje Gunjača/T.D./HRT

The Stranglers na Tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku

-

-

Foto: - / -

Tvrđava svetog Mihovila u Šibeniku, jedna od najatraktivnijih ljetnih pozornica na Jadranu, sutra će ugostiti jedan od najdugovječnijih rock sastava The Stranglers.
Tvrđava svetog Mihovila u Šibeniku, jedna od najatraktivnijih ljetnih pozornica na Jadranu, sutra će ugostiti ikone svjetske glazbene scene i jedan od najdugovječnijih rock sastava The Stranglers.

45 godina karijere, 17 studijskih albuma i još deseci koncertnih i kompilacijskih. No daleko od toga da su glazbeno rekli sve. Upravo pripremaju novi studijski album.

- Pokreće nas samo život. Uvijek postoji nešto za komentirati, uvijek ima o čemu razgovarati, ističe Baz Warne, pjevač i gitarist grupe The Stranglers.

Govorili su Stranglersi od početka karijere snažnim prepoznatljivim zvukom i tekstovima prožetim kritikom globalnog društva. Svjedoči o tomu i njihov naslovni hit s drugoga albuma iz 1977. "No More Heroes".

- Mislim da nam trebaju heroji više nego ikad prije! Naši svakodnevni idoli iskazuju slabost. Mislim da nas to čini prilično ciničnim. U svijetu je puno korupcije, smatra Jean-Jacques Burnel, basist, pjevač i skladatelj.

Publika stiže u Šibenik iz svih krajeva Hrvatske, ali i Europe. Posljednji je to njihov nastup na ovoljetnoj europskoj turneji. Šibenik još nisu posjetili. Ono što im je internet otkrio kažu oduševilo ih je.

- Sutra ćemo svirati do dugo u noć. Imamo puno toga za otpjevati. Ne samo starije pjesme, već nove stvari, opskurne, brze, spore, sretne, tužne pjesme, to su The Stranglers, kaže Baz Warne.

Always The Sun i Golden Brown hitovi su koji su im donijeli svjetsku slavu. A prvi put su u Hrvatskoj svirali još davne 1978. u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!