The Times: Nezaboravan i autentičan odmor u Hrvatskoj, bez gužvi

12:38 / 20.05.2022.

Autor: HRT

Članak The Timesa o Hrvatskoj

Članak The Timesa o Hrvatskoj

Foto: The Times / HRT

Britanski The Times objavio je članak novinarke Lucie Grace u kojem autorica otkriva 11 lokacija u RH koje jamče nezaboravan i autentičan odmor bez gužvi, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

Riječ je o lokacijama i doživljajima popularnim među lokalnim stanovništvom. Ističu se potencijali i specifičnosti uvale Samograd na Korčuli, izvora Omble nedaleko od Dubrovnika. Izdvojeni su i restoran Stari fijaker u Zagrebu, vinarija Kozlović u Istri. Istaknute su ljepote NP-a Krka te otoka Šipana i Mljeta, a preporučuje se i vožnja trajektom iz Orebića na Korčulu, obilazak zagrebačke katedrale, Zmajevih brazdi u Motovunu te vile Čingrije u Dubrovniku. 

Vidljivosti Hrvatske na britanskom tržištu pridonijela je i nedavna objava u Sunday Timesu koji je našu zemlju uvrstio na popis najkvalitetnijih i najpovoljnijih destinacija koje pružaju kvalitetne uvjete i niske troškove života. Riječ je o objavi koja je nastala kao rezultat suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu s novinarkom Liz Rowlinson te Michaelom Freerom, direktorom Digital Nomads Associations (DNA) za Hrvatsku, koji živi i radi u Kaštelima te koji je usporedio troškove i način života u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji.

Uvrštenjem na ovaj popis naša se zemlja našla uz bok Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj i Turskoj, a kao najveća prednost Hrvatske, uz niske troškove života, istaknuta je ljepota i očuvanost prirode u sklopu koje se može voditi ugodan, aktivan i dinamičan život.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!