06:45 / 20.01.2019.

Autor: D.M./Hina

The Who najavili novi album za 2019.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Engleski rockeri The Who najavili su izlazak novog albuma ove godine, ali i potvrdili sjevernoameričku turneju, piše The Guardian.
Engleski rockeri The Who najavili su izlazak novog albuma ove godine, ali i potvrdili sjevernoameričku turneju, piše The Guardian. Za sada neimenovani album bi trebao izaći kasnije ove godine, a nasljednik je njihovog 11. studijskog albuma "Endless Wire", izdanog 2006.

Gitarist Pete Townshend izjavio je u priopćenju da fanovi mogu očekivati "mračne balade, teške rock stvari, eksperimentalnu elektroniku, sampleove i tipične Who pjesme koje počinju s gitarom koja daje yanga-dang zvuk".

Grupa je također otkrila pojedinosti o američkoj orkestralnoj turneji. Pjevač Roger Daltrey rekao je za turneju da to što će biti s orkestrom neće kompromitirati način na koji on i Pete isporučuju njihovu glazbu. Daltrey je rekao da bi to mogla biti njegova posljednja turneja. Sedamdesetrogodišnji Townshend rekao je da će ići na turneju samo ako imaju novi materijal.

- To nema nikakve veze sa željom za hit albumom ili time da The Who trebaju novi album. Riječ je jednostavno o osobnom razlogu. U pitanju je moj ponos, osjećaj vlastite vrijednosti i ponosa kao glazbenika koji stvara glazbu, rekao je.Townshend i Daltrey su jedini preostali izvorni članovi grupe. Bubnjar Keith Moon umro je 1978., a zamjenski bubnjar Kenney Jones napustio je bend 1988. Basist John Entwistle umro je 2002. Njihov sadašnji bend uključuje Zaka Starkeyja, sina Beatlesova bubnjara Ringa Starra te Simona Townshenda, mlađeg Peteovog brata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!