Tri koraka do 150.000 eura zaustavljen na filmskom pitanju

05.01.2023.

21:06

Autor: HRT

Robert Kresić

Robert Kresić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Dvojica natjecatelja sjedila su u "vrućem" stolcu prvoga novosezonskog izdanja popularnoga game showa "Tko želi biti milijunaš?", ali i povijesne emisije u kojoj su prvi put dobici izraženi u eurima. Uspješniji, s 18.000 eura dobivenih za 12 točnih odgovora, bio je pobjednik druge igre "Najbrži prst", Robert Kresić iz Našica. Njegov prethodnik Zagrepčanin David Franić kviz je napustio osvojivši 150 eura.

"Stablo" izraženo u eurima

"Stablo" izraženo u eurima

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Robert Kresić, kojemu je u otvaranju povijesne emisije presudio zaostatak od samo tisućinku za Davidovim "najbržim prstom", dva je džokera iskoristio na pitanju za 5000 eura upitavši ih počinju li Švejkovi doživljaji rečenicom: "Ubili su nam dakle...!” - Aleksandra, Ferdinanda, Nikolu ili Sisi.

Isprva rekavši da ne zna, džoker "zovi" naposljetku je, uz naglasak na posvemašnju nesigurnost, sugerirao odgovor D pa je natjecatelj za pomoć zamolio i publiku. 

Robert Kresić

Robert Kresić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Publika je pak najviše posto glasova, njih 65, dala Ferdinandu, Aleksandru 21 posto glasova te po sedam posto preostalim ponuđenim odgovorima.

Djelatnik Centra za socijalnu skrb u Donjem Miholjcu poklonio je povjerenje Tarikovu omiljenu džokeru te je, opredijelivši se za Ferdinanda, osvojio spomenutih 5000 eura. 

Robert Kresić

Robert Kresić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Iznos je udvostručio odgovorom na iduće 11. pitanje uz pomoć posljednjega džokera. Tražila se američka savezna država čiji je moto "Eureka". Upotrebom džokera "pola-pola" iz sužena izbora ponuđenih država izostale su Florida i Oklahoma, a ostale Teksas i Kalifornija.

Robert je rekao da ga je od početka iz neobjašnjivih razloga "vukla" Kalifornija, ponudivši je za konačan odgovor, na što se nadovezao voditelj pojašnjenjem kako se Arhimedov trijumfalni poklič "Pronašao sam!" u ovom slučaju odnosio na zlato pronađeno 1848. upravo u - Kaliforniji. 

Robert Kresić

Robert Kresić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Čuvši sljedeće pitanje za 18.000 eura, vezano za područje paleontologije, natjecatelj je bio oduševljen. Znao je da je seizmosaur (a ne hidrosaur, meteorosaur ili termosaur) jedna od najvećih životinja koja je ikada živjela.

Naime, riječ je o biljožderu imena izvedenog iz grčke riječi za potres, a za kojega se procjenuje da je mogao biti duži od 46 metara i mase veće od 100 tona. 

Robert Kresić

Robert Kresić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Koji film ne završava na morskoj plaži, glasilo je 13. pitanje za 34.000 eura, na kojemu je Robert odlučio odustati. Od ponuđenih Vatrenih kočija, Voda smrti, Planeta majmuna i Ratnika podzemlja, da je nastavio, opredijelio bi se za Ratnike podzemlja, no točan je odgovor Vod smrti jer ratna drama Olivera Stonea završava u helikopteru koji prevozi glavnoga junaka s bojišnice u unutrašnjost Vijetnama. 

Galerija
Robert Kresić   , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Robert Kresić   , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Sjajnom Robertovu nastupu prethodio je onaj Davida Franića, diplomiranog inženjera iz Zagreba, koji je kviz napustio s iznosom prvoga praga jer je na osmom pitanju za 1000 eura, ne iskoristivši nijednog džokera, odgovorio kako je Barcelona grad u neposrednoj blizini najduže rijeke Pirenejskoga poluotoka. No Tajo, s malo više od 1000 kilometara, najduža je rijeka spomenutog poluotoka, a grad u njezinoj neposrednoj blizini je Lisabon. Uz njega, u ponudi odgovora bili su još i Sevilla te Porto. 

Galerija
David Franić, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
David Franić  , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Ako niste pogledali novo izdanje "Milijunaša", možete ga pronaći na multimedijskoj platformi HRTi gdje je dostupno uz vremensko ograničenje. Jednostavan recept za dobru zabavu očekuje vas i idućega četvrtka u 20:15 na Prvom!

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!