Pravnik odustao na pitanju o zvijezdi sedme umjetnosti; znate li odgovor?

09.03.2023.

21:06

Autor: HRT

Domagoj Kožul

Domagoj Kožul

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Nastavljačica iz prethodne emisije, liječnica Mima Georgieva, pravnik Domagoj te sportski novinar Stipe bili su natjecatelji novoga izdanja popularna "Milijunaša". Mima je netočno odgovorila na pitanje kojim je otvorila ovotjedni kviz napustivši ga s iznosom osvojenim u prošloj emisiji. Domagoj je odustao na filmskom pitanju za prelazak drugoga praga otišavši s 2500 eura, dok je Stipe zasad ponudio devet točnih odgovora te u idućem game showu na raspolaganju ima sve džokere.

Internistica kardiologinja Mima Georgieva iz Zagreba prošloga je četvrtka osvojila 5000 eura te je u ovo izdanje kviza krenula bez pomoći džokera odgovarajući na 11. pitanje. Tko je 10. ožujka 1876. rekao: "Gospodine Watson, dođite, trebam vas", glasilo je pitanje u čijoj su ponudi odgovora bili Bell, Edison, Faraday i Morse. Kardiologinja zaposlena u privatnoj poliklinici opredijelila se za Morsea te je "vrući" stolac potom prepustila sljedećem natjecatelju pritom ostavši pri osvojenom iznosu drugoga praga. 

Mima Georgieva

Mima Georgieva

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Prvi zabilježeni telefonski razgovor, naime, bio je onaj u kojemu je Alexander Graham Bell nazvao svoga pomoćnika Thomasa Watsona. Prolio je kiselinu po svojoj odjeći tako da je spomenuti razgovor zapravo bio poziv upomoć.

Mima Georgieva

Mima Georgieva

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Najuspješniji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst", Domagoj Kožul iz Slavonskog Broda, džokera "pola-pola" iskoristio je na 9. pitanju ne bi li točno odgovorio u kojem se francuskom departmanu nalaze gradovi Lille i Dunkerque. Je li riječ o Nordu, Estu, Sudu ili Ouestu? Upotrebom spomenuta džokera iz ponude odgovora izostali su Est i Sud pa se diplomirani pravnik odlučio za Nord te osvojio 2500 eura. 

Domagoj Kožul

Domagoj Kožul

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Pomoć publike Domagoju je bila potrebna na idućem, 10. pitanju u kojemu se tražilo ime višestruke oskarovke koja je osvojila svoga prvog prestižnog kipića nakon što je utjelovila višestruku oskarovku.

Publika nijedan posto glasova nije dodijelila Renée Zellweger. Meryl Streep dobila je 53 posto glasova, Jodie Foster 43 posto, a Cate Blanchett svega 4 posto glasova publike.  

Glasanje publike

Glasanje publike

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Uslijedio je potom i poziv džokeru. Iako je izjavio kako ga "vuče" ime slavne australske glumice Cate Blanchett, džoker je sa žaljenjem ustvrdio da odgovor - ne zna. Nakon dvaju iskorištenih džokera na pitanju za prelazak drugoga praga, natjecatelj nije dvojio o odluci da odustane pa je tako game show napustio s 2500 eura.

Inače, njegov bi izbor, istaknuo je, bila Meryl Streep no riječ je ipak o Cate Blanchett koja je u biografskoj drami Avijatičar Martina Scorseseja iz 2004. godine utjelovila legendarnu Katharine Hepburn.  

Galerija
Domagoj Kožul , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Domagoj Kožul , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

"Najbrži prst" posljednje ovotjedne igre bio je onaj poznatog lica sportskog novinarstva Stipe Sladoljeva čija dugogodišnja karijera uključuje i nekadašnji rad na HRT-u.

Naglasio je kako je u svome debitanskom nastupu u "Milijunašu" prije 18 godina na osmom pitanju iskoristio dva džokera no ovoga puta ono je bilo iz njegova područja pa je nakon kraćeg razmišljanja odgovorio da je Portugal (a ne Grčka, Nizozemska ili Danska) nogometna reprezentacija čija statistika bilježi i pobjedu i poraz u finalima Eura. 

Galerija
Stipe Sladoljev , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Stipe Sladoljev , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRTStipe Sladoljev , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Vodičanin sa zagrebačkom adresom naposljetku je do kraja večerašnjeg kviza točno odgovorio na devet pitanja. Zasad ima osvojenih 2500 eura, ali i sve džokere na raspolaganju.  

U očekivanju nastavka njegova nastupa podsjetimo i kako emisiju možete pronaći na našoj multimedijskoj platformi HRTi, gdje je dostupna uz vremensko ograničenje. Njezin reprizni termin slijedi u petak, 10. ožujka, u 16:15 na Drugom programu HTV-a.  

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!