Dickinovi primatelji medalja zaustavili je na putu do milijuna!

17.03.2022.

20:59

Autor: Z.Z./HRT

Ema Babić

Ema Babić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Na vrućem stolcu večerašnjeg izdanja popularnoga game-showa "Tko želi biti Milijunaš" našli su se student ekonomije Luka Sedlaček iz Velike Gorice i arhitektica Ema Babić iz Svete Nedelje. Luka je natjecanje napustio s osvojenih 1000 kuna. Zaustavljen je na 10. pitanju za prelazak drugog praga, a Ema je "pala" na 11. pitanju i tako završila natjecanje s osvojene 32.000 kuna. 

Luka Sedlaček

Luka Sedlaček

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Luka Sedlaček je s lakoćom stigao do osmog pitanja, na kojem nije znao članove kojeg je benda danas 31-godišnji Spencer Elden tužio zbog naslovnice albuma iz 1991.?: U2, Queen, Dire Straits ili Nirvana. 

Luka Sedlaček

Luka Sedlaček

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Rekao je da glazba nije njegovo područje, ali da ima osjećaj da je album, tj. naslovnicu negdje vidio. Budući da nije bio siguran odlučio se upitati znalce. Nakon što su se svi javili odabrao je Josipa koji je sa sigurnošću ustvrdio da se radi o Nirvani. Prihvativši njegov odgovor osvojio je 8000 kuna. 

Nije znao odgovor na 9. pitanje u kojem je svijetu zloglasni kemijski spoj DDT već potkraj 1945. bio nazvan atomskom bombom: virusa, kukaca, gljiva ili bakterija. Iskoristivši džoker "pola-pola" ostali su odgovori kukaca i gljiva.

Luka Sedlaček

Luka Sedlaček

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Na ovom je pitanju Luka upotrijebio i džoker "zovi", no on nije ponudio odgovor u zadanom vremenu od 25 sekundi. Ostavši bez džokera odlučio je odgovarati i rekao da misli da se radi o svijetu kukaca što mu je donijelo 16.000 kuna.

Za iznos od 32.000 kuna trebao je odgovoriti tko je nakon četiri neuspješne glumačke nominacije Oscara osvojio zahvaljujući ulozi u filmu "Povratnik": Leonardo DiCaprio, Leonardo Dicaprio, Leonardo Di Caprio ili Leonardo di Caprio? Ponudivši netočan odgovor Leonardo Di Caprio natjecanje je napustio s 1000 kuna. Odgovor A je bio točan odgovor Leonardo DiCaprio. 

Sljedeća najuspješnija u igri "Najbrži prst" bila je arhitektica Ema Babić iz Svete Nedelje.

Na osmom pitanju za 8000 tisuća kuna odlučila je upitati znalce po kojem je kratkom nazivu poznat popularni londonski muzej nazvan prema bračnom paru iz 19. st.? V&A, S&B, P&C, L&D. Nakon što su svi znalci podigli ruku i sama se dosjetila da se radi o Viktoriji i Albertu.

Ema Babić

Ema Babić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Upitana koja nečlanica Europske unije graniči s najviše članica Europske unije: Švicarska, Rusija, Srbija ili Ukrajina odlučila se pozvati džokera "zovi" kojem je u analizi isteklo vrijeme tako da nije ponudio konkretan odgovor. Iskoristila je i preostali džoker "pola-pola", nakon čega je ostala dvojba Rusija i Ukrajina. Odgovorila je Rusija i stigla do 32.000 kuna. 

Prešavši drugi prag, bez džokera za 64.000 kuna trebala je odgovoriti koja je životinja dosada odlikovana samo jedanput Dickinovom medaljom kojom Britanci odlikuju hrabre životinje: golub, konj, mačka ili pas?

Ustvrdila je kako se radi o golubu ili mački. Ponudivši odgovor golub osvojila je iznos od 32.000 kuna i napustila natjecanje. Naime radi se o mački.

Tarik je pojasnio da su tzv. Viktorijinim križom za životinje psi i golubovi najviše u ratu odlikovani, više od 30 puta, konji pet puta, a tzv. Viktorijinim križom za životinje 1949. odlikovan je brodski mačak Simon jer je nastavio "tamaniti" štakore iako je bio ranjen. Mačka je točan odgovor.

Ako niste gledali posljednje izdanje popularnog game-showa "Tko želi biti milijunaš" pronađite ga na našoj multimedijskoj platformi HRTi gdje je dostupno uz vremensko ograničenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!