18:54 / 07.06.2018.

Autor: T.V./Hina

Tom Cruise ponirao s 8000 metara u novoj 'Nemogućoj misiji'

-

-

Foto: - / -

Tom Cruise se može pohvaliti da je prvi glumac koji je izveo tzv. HALO skydive, vrstu skoka padobranom s velike visine kod kojeg se padobran otvara vrlo blizu tla.
Tom Cruise je u dosadašnjim ulogama akcijskog junaka skakao između zgrada, spuštao se niz nebodere i držao se za zrakoplov koji polijeće.

Sada se može pohvaliti da je prvi glumac koji je izveo tzv. HALO skydive, vrstu skoka padobranom s velike visine kod kojeg se padobran otvara vrlo blizu tla. Tu majstoriju obično izvode dobro uvježbani profesionalni vojnici kako ih neprijatelj ne bi otkrio.

Cruise (55) je snimio akrobaciju na setu 'Nemoguće misije: Raspad sistema', najnovijeg nastavka akcijske franšize u kojoj glumi agenta Ethana Hunta.

U videosnimci objavljenoj uoči premijere filma idućega mjeseca, Cruise izlazi iz zrakoplova na visini od 7600 metara i otvara padobran manje od 600 metara od tla, kažu producenti. Kako bi se pripremio za tu akrobaciju, koja nosi rizik od dekompresije zbog naglog poniranja pri brzini od 320 kilometara na sat, Cruise je trenirao u posebno izrađenoj vjetrenoj kapsuli i nosio je posebno dizajniranu kacigu.

Cruise je prošle godine slomio gležanj snimajući još jednu akrobaciju za 'Nemoguću misiju', kada je skočio između zgrada i dočekao se na zid.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!