Tom Hanks dobio za ulogu u "Elvisu" nagradu Malinu

11.03.2023.

09:38

Autor: M.M./Hina/HRT

Tom Hanks dobio za ulogu u "Elvisu" nagradu Malinu

Tom Hanks dobio za ulogu u "Elvisu" nagradu Malinu

Foto: Maja Smiejkowska / Reuters

U filmu "Elvis" iz 2022. Tom Hanks glumi bivšeg menadžera Elvisa Presleya okrutnog i pokvarenog pukovnika Toma Parkera i prema rezultatima dodjele nagrade Maline za 2023. zaslužuje nagradu za najgoreg sporednog glumca i za najgoru filmsku kombinaciju.

Prije slavljenja najboljih filmova sezone na dodjeli Oscara u nedjelju, dodjela nagrada Malina u subotu je prozvala najgore.

Maline, koje se opisuju kao "ružni rođak Oscara", započele su 1980. kao Zlatna malina, koju su osmislili diplomanti filmske škole UCLA i veterani filmske industrije John J. B. Wilson i Mo Murphy.

Više od 1100 članova Malina iz Sjedinjenih Država i dvadesetak drugih zemalja glasa o nagradama, navodi se na web stranici nagrada.

Unatoč tome što se radi o dobitniku Oscara mnogi kritičari i obožavatelji kritizirali su Hanksovu izvedbu u "Elvisu", posebice njegov naglasak.

Maline su proglasile Hanksa najgorim sporednim glumcem i najgorom filmskom kombinacijom - glumca i njegova "lica od lateksa" u filmu.

Pridružujući se Hanksu biografska drama "Blonde" s Anom de Armas u ulozi holivudske ikone Marilyn Monroe "osvojila" je Maline za najgori film i za najgori scenarij.

De Armas je, međutim, u utrci za najbolju glumicu za ulogu na nedjeljnoj dodjeli Oscara.

Malinu kući nose i Jared Leto, koji tumači Michaela Morbiusa, i Adria Arjona, koja tumači dr. Martine Bancroft, u filmu "Morbius".

Osvojili su nagradu za najgoreg glumca i najgoru sporednu žensku ulogu.

Nagrada iskupljenja, koja se dodjeljuje ranijim kandidatima i dobitnicima Malina za nove dobre uloge, ide Colinu Farrellu za film nominiran za Oscara "Duhovi otoka".

Farrell je 2004. nominiran za Malinu u kategoriji najgoreg glumca za "Zimsku priču".

Maline su same sebi dodijelile nagradu za najgoru glumicu nakon što su nominirale 12-godišnju glumicu Ryan Kieru Armstrong za Malinu.

Nakon optužbi za zlostavljanje Armstrong je uklonjena s glasačkog listića za Maline.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!