Tomislav Štengl postao član EBU-ove Referentne grupe za Eurosong

18.09.2023.

12:54

Autor: HRT

Tomislav Štengl

Tomislav Štengl

Foto: HTV / HRT

Urednik Dore i voditelj triju HRT-ovih delegacija Eurosonga (2018. Lisabon, 2022. Torino i 2023. Liverpool) Tomislav Štengl postao je član Referentne grupe Europske radiotelevizijske unije za Eurosong.

Hrvatska tako nakon dvadeset godina ponovno ima svog predstavnika u tom važnom tijelu koje ima jedanaest članova.


Referentna grupa za Eurosong sastaje se četiri do pet puta godišnje, a zadaće su im odobravanje razvoja i budućeg formata Eurosonga, osiguravanje financiranja Eurosonga, moderniziranje brenda i povećanje interesa za Eurosong te nadgledanje organizacije domaćinske televizije tijekom godine.

Na čelu referentne grupe EBU- a je Bakel Walden iz Švicarske, a osim Tomislava Štengla s HRT-a, tu su još Ebba Adielsson (SVT), Rachel Ashdown (BBC), Felix Bergsson (RÚV), Ana Maria Bordas (RTVE), Carla Bugalho (RTP), Claudio Fasulo (RAI), Simona Martorelli (RAI), Alexandra Wolfslast (NDR) i izvršni supervizor Martin Österdahl (EBU).


- Ovo mi je priznanje za minuli rad koji sam obavljao kao šef hrvatske eurovizijske delegacije i naravno da mi je čast postati članom Referentne grupe Europske radiotelevizijske unije za Eurosong. To je jedan novi pogled na Eurosong, vidjet ćemo kako se neke stvari rade i prezentiraju i to ćemo, na kraju krajeva, prenijeti i na Doru u Hrvatskoj, rekao nam je Tomislav Štengl.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!