19:23 / 04.09.2018.

Autor: T.V./Hina

Treći festival Dana općine Kamanja

-

-

Foto: - / -

Od 7 do 9. rujna u Kamanju, graničnoj općini sa Slovenijom u Karlovačkoj županiji, održava se treći put Dani općine Kamanja - festival na kojem će, osim koncerta i predstava, biti i mnogo rekreacijskih i tradicijskih sadržaja.
Od 7 do 9. rujna u Kamanju, graničnoj općini sa Slovenijom u Karlovačkoj županiji, održava se treći put Dani općine Kamanja - festival na kojem će, osim koncerta i predstava, biti i mnogo rekreacijskih i tradicijskih sadržaja.

Koncertima Matije Dedića, Maje i Zrinke Posavec, Psihomodo popa te karlovačke izvođače poput Boba Milana i Nipplesa, biti izvedena predstave  Krležine šetnje Maria Kovača i Nikše Marinovića i predstave za djecu Kraljevna na zrnu graška,  rečeno je na predstavljanju festivala Dana općine Kamanja u Karlovcu. 

Načelnik općine i saborski zastupnik Damir Mateljan rekao je da je riječ o festivalu s glazbom, rekreacijom, predstavama, performansima i starom pučkom zabavom, koncepciji kakvu su 2016. osmislili Udruga Kunstbunker i ta općina.

Festival počinje u petak, 7. rujna na platou špilje Vrlovke u 15 sati nordijskim hodanjem i svirkom ljudskog jukeboksa Boba Milana te nastupom pijanista Matije Dedića Matija svira Arsena.

DOK će tri dana pratiti raznovrstan program u sinergiji suvremene i tradicijske kulture, prilagođen svim ukusima i uzrastima, rekao je producent festivala Nikola Vukmanić, ističući da je to festival za ljude dobre volje koji su  otvoreni za nešto novo, za umjetnički sadržaj na neopterećujući i neformalan način.

Javna ustanova Natura viva omogućila je sva tri dana slobodan ulaz u špilju Vrlovku, geomorfološki fenomen s važnim obitavalištem šišmiša (petak od 18 do 21 sat, u subotu od 17 do 20 sati te u nedjelju od 13 do 16 sati), a organizatori su pripremili i mnoge rekreacijske sadržaje - utrku na 10 kilometara, nordijsko hodanje za umirovljenike, tradicionalnu biciklijadu za mlade i stare te zabavne programe od animacije klauna do igraonica.

DOK se nadovezuje na tradicionalno kamanjsko prošćenje, koje se održava od 18. stojeća, od 1789. godine, otkad postoji Župa Kamanje, pa će se u OPG kutku predstaviti proizvodi s poljoprivrednih gospodarstava, nastupit će KUD Kamanje, Mistik band i hrvatska etno pjevačica Zrinka Posavec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!