Trideset godina od prve dodjele nagrada emisije Music Pub

11:05 / 30.12.2021.

Autor: HRT Komunikacije

Zlatko Turkalj Turki

Zlatko Turkalj Turki

Foto: Music Pub / HRT

U ponedjeljak, 3. siječnja 2022., na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT-HRA2) počinje proglašenje dobitnika nagrade Music pub, najdugovječnije domaće godišnje glazbene nagrade, koja je ustanovljena još 1992. godine. Prestižna nagrada Music pub tradicionalno se dodjeljuje već trideseti put i to početkom godine u istoimenoj emisiji autora i voditelja Zlatka Turkalja Turkija.

Prilikom odabira najboljih u svakoj kategoriji, najvažniji kriteriji su prezentacija na Drugom programu Hrvatskoga radija, HRT-u, zatim diskografska aktivnost, uspjeh na službenoj top listi Hrvatskoga radija, te koncertni i festivalski nastupi. 

U ponedjeljak 3. siječnja Turki otkriva dobitnike u kategorijama: Pjevačica godine, Pjevač godine, Pjesma godine, Kantautor godine i Album 2021.

Oliver Dragojević

Oliver Dragojević

Foto: Music Pub / HRT

Nagrade za preostale kategorije: Grupa godine, Hit godine, te nagrade Moj prvi Music pub za mlade glazbene snage bit će dodijeljene u idućoj emisiji, 10. siječnja.    

Od 2016. godine nagrada za za najboljeg pjevača nosi naziv Oliver, a od 2017. godine nagrada za najbolju pjevačicu Music Puba nosi naziv Tereza. 

Emisiju Music pub Zlatka Turkalja možete slušati svakoga ponedjeljka na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT-HRA2) između 14 i 16 sati.

Tereza Kesovija

Tereza Kesovija

Foto: Music Pub / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!