22:51 / 24.11.2020.

Autor: M.Š./Hina

Trump ipak drži do jedne tradicije: Pomilovao je puricu

Foto: REUTERS/Hannah McKay TPX IMAGES OF THE DAY

Foto: REUTERS/Hannah McKay TPX IMAGES OF THE DAY

Foto: - / REUTERS

Dosadašnji predsjednik Donald Trump pojavio se u utorak pred kamerama.
Dosadašnji predsjednik Donald Trump pojavio se u utorak pred kamerama kako bi pokazao da barem jedna stvar u Washingtonu ide u skladu s tradicijom: pomilovanje purice uoči Thanksgivinga.  

U ružičnjaku Bijele kuće, Donald Trump se držao uobičajenog scenarija te pomilovao puricu imenom Corn što je dio godišnjeg predsjedničkog rituala, prije nego se purice u četvrtak nađu na stolovima širom Amerike.

- Corn, ovim putem ti darujem puno pomilovanje, rekao je.

Od izbora 3. studenoga Trump se rijetko pojavljivao u javnosti a nije održao ni govor u kojem bi priznao poraz niti telefonski nazvao izabranog predsjednika Joea Bidena.

Međutim, kada je čuo da je Dow Jones probio u utorak 30.000, Trump je želio preuzeti za to zasluge te je odmah organiziran brifing za novinare, piše Reuters.

- To je najviše u povijesti, rekao je Trump. - Nikad nismo prešli 30.000. I to unatoč svemu što se događa s pandemijom.

Pritom je na jednominutnom brifingu pohvalio napore svoje administracije.

Trump se pred novinarima pojavio manje od 24 sata nakon što je dao odobrenje da se započne s prijenosom vlasti na izabranog predsjednika Joea Bidena.

- Želim čestitati svim ljudima u administraciji koji su tako naporno radili, a najviše od svih želim čestitati narodu naše zemlje, rekao je Trump.

Potom je zahvalio novinarima i izašao.

Predsjednik je bio na podiju oko minute i nije odgovarao na pitanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!