12:30 / 17.11.2018.

Autor: I.H./Hina

Trump je Elvisu posmrtno dodijelio Predsjedničku medalju slobode

-

-

Foto: - / -

Američki predsjednik se, dobro raspoložen, prisjetio Elvisova koncerta na kojemu je bio prije više desetaka godina.
Glas Elvisa Presleyja nakratko je u petak odjekivao dvoranama Bijele kuće kada je na svečanosti organiziranoj u čast kralja rock'n'rolla puštena snimka "How Great Thou Art".

Donald Trump
je "Kralju" (The King) posmrtno dodijelio Predsjedničku medalju slobode, najviše civilno odličje u Sjedinjenim Državama.

Američki predsjednik se, dobro raspoložen, prisjetio Elvisova koncerta na kojemu je bio prije više desetaka godina. Obožavatelji su "vikali, potpuno su se raspametili", rekao je, dodajući da su organizatori objavili da je pjevač "napustio dvoranu" kako bi se mnoštvo smirilo.

"The King" koji se 1970. sastao s Richardom Nixonom u Bijeloj kući, pronađen je bez svijesti u svojoj vili u Memphisu, u Tennesseeju 16. kolovoza 1977.

Legendi bejzbola Babe Ruth i bivšem sudcu Vrhovnog suda Antoninu Scaliji također je posmrtno dodijeljena Predsjednička medalja slobode kojom se odaje priznanje umjetnicima, znanstvenicima, sportašima i filantropima za doprinos na polju kulture i mira.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!