Twitter ponovno suspendirao račun Kanyea Westa

02.12.2022.

09:24

Autor: I.Z./HRT/Hina

Twitter ponovno suspendirao račun Kanyea Westa

Twitter ponovno suspendirao račun Kanyea Westa

Foto: - / Shutterstock

Twitter je danas ponovno suspendirao račun Kanyea Westa, samo dva mjeseca poslije vraćanja, nakon što je njegov vlasnik Elon Musk rekao da je prekršio pravila platforme koja zabranjuju poticanje na nasilje.

Musk, koji sebe naziva apsolutistom slobode govora, pozdravio je povratak repera, sada poznatog kao Ye, na platformu u listopadu.

- Dao sam sve od sebe. Unatoč tomu, ponovno je prekršio naše pravilo protiv poticanja na nasilje. Račun će biti suspendiran, tvitao je jučer Musk. 

Westov račun suspendiran je u roku od sat vremena od Muskove objave, koja je objavljena kao odgovor korisniku Twittera koji je rekao "Molim vas, Elone, riješite Kanyeu".

Twitter nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Prije suspendiranja Yeova računa, koji je imao više od 30 milijuna pratitelja, Twitter je blokirao jedan od njegovih tvitova. Reuters nije mogao neovisno provjeriti sadržaj te objave.

Platforma društvenih medija obnovila je reperov račun prije nego što je Musk završio preuzimanje vrijedno 44 milijarde dolara.

Musk je poslije objasnio da nije imao nikakvu ulogu u vraćanju Yea na Twitter.

Ye je jučer objavio na Twitteru fotografiju holivudskog mogula Arija Emanuela kako crijevom prska vodu po Muskovu potiljku.

Naslovio je sliku "Upamtimo ovo kao moj posljednji tvit #ye24", prije nego što je račun suspendiran.

Musk je odgovorio da je Yeov račun suspendiran zbog poticanja na nasilje, a ne zbog objavljivanja "neprivlačne slike mene kako me Ari polijeva".

U studenom je Twitter ponovno aktivirao neke kontroverzne račune koji su bili zabranjeni ili suspendirani, uključujući satiričnu internetsku stranicu Babylon Bee i komičarku Kathy Griffin.

Musk je također odlučio vratiti račun bivšeg predsjednika SAD-a Donalda Trumpa nakon što je većina korisnika Twittera glasala za povratak Trumpa u anketi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!