U 4. emisiji 'A-strane' gostovali Ksenija Erker, Vanna, Goran Karan i Boris Novković

01.12.2018.

22:35

Autor: HRT Komunikacije

-

-

Foto: - / -

U četvrtoj emisiji popularnog HRT-ova PT showa “A-strana na Prvom programu HTV-a večeras su gostovale dvije dame i dva gentelmana: Ksenija Erker, Vanna, Goran Karan i Boris Novković.
U četvrtoj emisiji popularnog HRT-ova PT showa “A-strana na Prvom programu HTV-a večeras su gostovale dvije dame i dva gentelmana: Ksenija Erker, Vanna, Goran Karan i Boris Novković.

Zašto neke pjesme uvijek želimo slušati iznova? Ne znamo! Zato smo u goste pozvali glazbenike čiji su život obilježili hitovi: Kseniju Erker, Vannu, Gorana Karana i Borisa Novkovića. Kako je to kad ti prva pjesma postane hit i obilježi cijeli glazbeni put?  Večerašnji gosti A strane na svoj prvi hit nisu dugo čekali: Ksenija Erker imala je samo 19 godina kad je otpjevala baladu „Povedi me“, ali što je to prema Borisu Novkoviću koji je prvu pjesmu napisao za Srebrna krila sa samo 14 godina. Pjesma nije baš postala hit, ali samo  nekoliko godina kasnije „Tamara“ ga je lansirala u zvijezde!

A tek Vannin uspjeh koja je otpjevavši „Tek je dvanaest sati“ poharala sve domaće top ljestvice? Ili balada Gorana Karana “Priznaj mi“ koja je oduševila brojne slušatelje, iako se radilo o hitu malo poznatog heavy metal benda „Big blue“!

Naši gosti sjetili su se svojih prvih nastupa: prvi koncert Borisa Novkovića   u Čavlima po broju posjeta premašio je Mišu Kovača iako je mislio da nitko neće doći na koncert. Trema pred prvi njegov nastup bila je tolika da je na šalabahtere morao napisati tekst kojime se želio  obratiti publici. A pokazao nam je da je pripremio  šalabahter i za nastup u „A strani“. Čak i Vannu još uvijek ‘’ulovi’’ trema i to, priznala je, u najljepšem trenutku njezine karijere nastupu s Andreom Bocellijem.

No, voditelji nisu od naših gostiju uspjeli doznati koji je to “recept za hit”. Po njihovim riječima  pravog recepta za hit nema: pjesma se sama izbori! Ksenija je ispričala kako je teška srca napustila mjesto pratećih vokala, ali presudio je Arsenov savjet: „Odi i pjevaj dok si mlada i lijepa, to ti kratko traje“

Naši gosti su bez imalo  ustručavanja pričali i o svojim neuspjesima. Ksenija o snimanju komercijalnog albuma koji je podbacio, ali svaki se glazbenik mora i s tim znati nositi. Tako se Goran prisjetio kako mu se stisnulo grlo kao kamen na audiciji  kod Zdenka Runjića. Glazbene ukuse publike teško je pretpostaviti pa začuđujuće zvuči kako je u Rusiji Ivica Šerfezi bio veća zvijezda od Charlesa Aznavoura!

Gosti su nam objasnili i zašto  su još uvijek čvrsto povezani sa svojim prvim glazbenim ljubavima. Borisu su Beatlesi njegova glazbena Biblija, Vanna se povjerila zašto je godinama bila ljuta na Whitney Houston: „ Bila je osoba s toliko glazbenog talenta, a toliko malo talenta za život“. Goranu Karanu je  pjesma „Soldier of fortune“ Deep Purplea otvorila srce čudeći se da netko tako može pjevati. Ksenija je s Arsenom dijelila ljubav prema Jacquesu Brelu i ostala je zauvijek vjerna šansoni.  Napokon smo doznali I zašto je Goran Karan napustio rock     priznao je: „Za rock moraš biti stalno ljut , a ja se ne mogu ljutiti više od 5 minuta“.

Ivan Vukušić i Duško Čurlić pokušali su doznati tajnu formulu glazbenog hita: Vanna kaže da za sebe ne može prepoznati hit, ali može za svoje kolege. Boris osjeti neku blagu temperaturu kad napiše pravu pjesmu, ali publika je ipak ta koja odluči je li ta groznica  znak bolesti ili hit.

Recept za hit nismo saznali  - ali kako je Ksenija Erker zaključila, najvažnija je glazba,sreća i užitak muziciranja  s dragim glazbenicima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!