12:39 / 22.08.2021.

Autor: Tamara Marković/IMS/Dnevnik u podne/HRT/I.B.

Svjetske zvijezde na besplatnom koncertu u Central Parku

Koncert u Central parku

Koncert u Central parku

Foto: Eduardo Munoz / REUTERS

New York se vratio u život! U Central Parku održan je veliki besplatni koncert s mnogim, svjetskim glazbenim zvijezdama - čime je proslavljen izlazak iz najtežeg perioda u pandemiji izazvanoj koronavirusom...

Subotnja večer u New Yorku izgledala je baš kao nekada. Koncertom najvećih svjetskih zvijezda, u Central Parku slavilo se otvorenje jednog od koronavirusom najteže pogođenih gradova.

- Sretni smo što imamo ovu mogućnost. Mislim da se svi pokušavamo vratiti starom načinu života. Ovo je lijepa prilika da budemo ponovno svi zajedno, kažu njujorčani.

Za ulazak na koncert bio je potreban negativan test ili potvrda o primljenoj jednoj dozi cjepiva.

- Osjećam se odlično. Osjećam kako se grad ponovno otvara. Cijepljen sam, u New Yorku vlada sjajna energija i mislim da će u konačnici sve biti dobro, rekao je jedan njujorčanin.

- Iskreno, ne osjećam se sigurno. Nosim dvostruku masku kad god ulazim u zatvoreni prostor i pazim na razmak. Ali radujem se što mogu uživati u koncertu ovih iznimno talentiranih glazbenika, rekla je posjetiteljica.

Andrea Bocelli, Barry Manilow, Jennifer Hudson, Carlos Santana - samo su neka od imena uz čije je hitove uživalo više od 20.000 posjetitelja.

Nakon nekoliko sati nastup svjetskih zvijezda, zbog dolaska uragana Henri, naglo je prekinut, a posjetitelji su se uputili kućama.

Dolazak uragana u regiju, koji se očekivao dan poslije, prekinuo je zabavu. Nastupi Brucea Springsteena, Paula Simona, Elvisa Costella i Malume otkazani su.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!