U Dječjoj karnevalskoj povorci u Rijeci više od 5000 maškarica

04.02.2023.

14:13

Autor: Hina/HRT/R.S.

Pripreme pred polazak

Pripreme pred polazak

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Dječja karnevalska povorka s više od pet tisuća maskiranih mališana, koji se predstavljaju u 54 vesele i šarene karnevalske grupe, krenula je danas oko 13 sati središtem Rijeke i riječkim Korzom.

U 26. Dječjoj karnevalskoj povorci, koja se održava u sklopu jubilarnog 40. Riječkog karnevala, maškarice se kreću od Rive, preko Korza do Grobničke rive, a povorku prate i sudionike najavljuju voditelji s pet pozornica.


Mališani su odjeveni u šarene i maštovite kostime, s maskama koje su, zajedno sa svojim voditeljima, odgajateljima ili učiteljima izrađivali tijekom godine.


Na čelu povorke su Kraljica Riječkog karnevala Maja Babin i Meštar Sandi, Morčići, Prve riječke mažoretkinje i Gradska glazba Trsat.


Uz glazbu i ples, slijede ih maskirane skupine s maskama naziva Pošada, Meksiko, Wheels on the bus, Kišni razdraganci, Eurići i centići s kasicama, Mići pauci, Ski klub Bakar, Snjeguljice i patuljci, Razigrani slikari, Voćna salata s Trsata, Ri Rock, Cupcakes, Tvornica čarobne stvarnosti s planeta Mašte, Riječki brodići, Cruele i njihovi dalmatineri, Veseli pužići


Veseloj atmosferi pridonose i dječji zborovi, a za mališane je organizirano oslikavanje lica na nekoliko punktova.


Iz Turističke zajednice Grada Rijeke su najavili vikend bogat karnevalskim događanjima, a velika i "najluđa" Međunarodna karnevalska povorka u kojoj se očekuju tisuće maškara i brojna maštovita alegorijska kola, najavljena je za 19. veljače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!