07:42 / 06.08.2018.

Autor: E.L.S./Hina

U Džakarti 65.000 plesača za rekord uoči otvaranja Azijskih igara

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Foto: - / -

Posloženi u redove i kolone, muškarci i žene odjeveni u bijelo i crveno, boje indonezijske zastave, plesali su u središtu glavnog grada "poco poco".
Najmanje 65.000 osoba uključujući indonezijskog predsjednika sudjelovalo je u istom folklornom plesu u nedjelju u Džakarti što je rekord u broju sudionika, po lokalnim vlastima, u svrhu promocije Azijskih igara koje počinju za dva tjedna u Indoneziji.

Posloženi u redove i kolone, muškarci i žene odjeveni u bijelo i crveno, boje indonezijske zastave, plesali su u središtu glavnog grada "poco poco", ples koji potječe iz regije Manado, na sjeveru otoka Sulawesi.

Indonezijski predsjednik Joko Widodo, njegova supruga Iriana te članovi vlade sudjelovali su u događaju koji se odvijao u parku i na avenijama grada rano ujutro kako bi se izbjegla tropska vrućina.

Azijske igre na kojima se očekuje 11.000 sportaša u 40-ak disciplina održat će se od 18. kolovoza do 2. rujna u Džakarti i Palembangu, gradu na jugu otoka Sumatra. Radi se o najvećem svesportskom događaju nakon olimpijskih igara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!