U Opatiji je ovaj vikend nemoguće izbjeći - jazz

10.07.2021.

17:04

Autor: Željka Lopac Purković/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Tamara Obrovac i Transhistria orginal

Tamara Obrovac i Transhistria orginal

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Nastupom najpoznatije hrvatske jazzistice Tamare Obrovac i Transhistria originala na Ljetnoj pozornici Opatija otvoren je 21. Liburnia Jazz Festival, koji donosi 12 koncerata.

Transhistria orginal jedna je od najstarijih glazbenih formacija Tamare Obrovac - iz 2001. godine, a s kojom je ta glazbenica dodatno produbila svoj skladateljski izričaj.


- Jako mi je drago. Nismo dugo svirali, nekoliko godina. Elvis Stanić je moj dugogodišnji dragi suradnik, prijatelj i uvijek me veseli s njim raditi. To je jedan od rijetkih glazbenika, koji osim što je sjajan glazbenik se upustio u možda, ne tako zahvalne, sfere organizacije, izjavila je za Vijesti iz kulture Tamara Obrovac.

Elvis Stanić je i na ovogodišnji Liburnia Jazz Festival doveo mnogobrojne jazziste, te je doveo jazz na sve opatijske pozornice, trgove, ulice, parkove - tri dana, 12 koncerata.


- Nastupaju Karlo Lovrić, Memento, Trio Mistik, Spartako, Črnjarić group, da ne bih nekog zaboravio, stat ću na onima kojih se sad sjećam. Ima ih jako puno, ali najbitnije je da su ti svi konceti vani, na otvorenom, poručio je Stanić.


Tijekom festivala, na Ljetnoj pozornici će nastupiti i Big Band RTV Slovenije, s praizvedbom najnovije produkcije. Za svoj ovogodišnji ciklus odabrao je glazbu Elvisa Stanića, koju je obradio aranžer Aleš Avbelj. Big Bandu će se pridružiti i članovi Elvis Stanić Groupa.


Festival završava na Jazz Boatu - plovidbom opatijskom rivijerom uz zvukove gitare Spartaca Črnjarića.

Tamara Obrovac i Transhistria orginal

Tamara Obrovac i Transhistria orginal

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!