U ovoj utrci krntije voze svoj posljednji krug

25.10.2021.

07:00

Autor: Josip Gavranović/Dnevnik/B.A./HRT

Cilj svega jest zabaviti publiku

Cilj svega jest zabaviti publiku

Foto: Dnevnik / HRT

Demolition derbi - neobična utrka starih i gotovo neispravnih automobila sve je popularnija i u Hrvatskoj. Jedna takva u kojoj se do kraja uništavaju vozila održana je u Rakovom potoku kod Samobora. Sunčano vrijeme i razbijanje bila su dobitna kombinacija za velik broj gledatelja.

U ovoj utrci krntije voze svoj posljednji krug, jer cilj je sudarom onesposobiti suparnike i ostati posljednji u voznom stanju. Iako izgleda kaotično, pravila postoje.  


- Postoje pravila po kojima se moramo ponašati. Najvažnije pravilo je da vas ne udara u lijeva vrata, ali ne možete ovdje kod ovakvih - ništa se ne vidi, dobije se i po lijevim vratima, a ako koji malo dobije, taj malo skunjka i dobro, opet ide, objašnjava organizator utrke Dragutin Marović.

 

Ovakve manifestacije počele su se širiti diljem svijeta iz Sjedinjenih Američkih Država. Vozači su prilično sigurni jer je poligon relativno malen i ne mogu se postići velike brzine.


Cilj svega jest zabaviti publiku. Pobjedničko vozilo na kraju čeka ista sudbina kao i ostala razbijena vozila - odmor u reciklažnom dvorištu i zatim drobilica...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!