U Rijeci održana ljetna karnevalska povorka

18.06.2022.

22:08

Autor: Jelena Tomac/M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

U Rijeci održana ljetna karnevalska povorka

U Rijeci održana ljetna karnevalska povorka

Foto: Dnevnik / HTV/HRT

Prvi put u povijesti Riječkog karnevala održana je ljetna karnevalska povorka. Gradskim središtem prošlo je više od pedeset karnevalskih skipina s oko 4 i pol tisuće maškara, a sve je pratio velik broj gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Sunčane naočale, sandale i nikad oskudniji kostimi obilježili su izvanrednu, prvu ljetnu riječku karnevalsku povorku - šarenu i veselu kao i uvijek!

Riječki karneval događaj je koji brojni zaljubljenici u maškare jednostavno ne propuštaju. Povorku je pratilo na tisuće posjetitelja, Riječana, ali i brojnih gostiju.

Na čelu šarene povorke - kraljica karnevala i meštar - ove godine prvi put meštar Sandi.

- Savršeno, oduševljenje je ogromno. Meni je prvi karneval na funkciji tako da uzbuđenje i energija mi je na vrhuncu, energija je predivna u Rijeci, rekao je Sandi Pribanić, meštar Riječkog karnevala.

- Ja sam oduševljena, ljudi je puno, falilo je strašno, dvije godine su bile mjere, krepat ma ne molat, dodala je Dora Pilepić, kraljica Riječkog karnevala.

Unatoč visokim temperaturama i teškim maskama, i ovu povorku, kao i svake godine, zatvaraju Halubajski zvončari.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!