18:02 / 01.02.2018.

Autor: HRT

U Rijeci snowboard natjecanje, maškarani relly i DJ Session pod maskama

Goran Kovacic/PIXSELL

Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Velika završnica karnevala - Međunarodna karnevalska povorka, u kojoj se očekuju tisuće domaćih i inozemnih maškara, najavljena je za 11. veljače.
Riječki karneval se zahuktava, a za vikend su najavljena tradicionalna karnevalska događanja: snowboard natjecanje na snježnoj stazi uz more, maškarani auto rally "Pariz"- Bakar, te maškarana zabava uz elektronsku glazbu Carnival DJ Session party.

Dolazak na 10. Carnival Snowboard Session u nedjelju, 4. veljače na Gatu Karoline Riječke najavili su natjecatelji iz Austrije, Mađarske, Nizozemske, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Natjecanje se boduje za završni poredak vozača u World Snowboard Touru.

Kako bi se natjecanje moglo održati u najužem središtu Rijeke,  šleperima će se na riječku rivu dopremiti oko 100 prostornih metara snijega za bordanje uz samo more. Ove godine organizatori riječkog natjecanja  udružili su se s organizatorima sličnog natjecanja u Novom Sadu, pa će pobjedniku dodijeliti zajedničku nagradu.

Uoči natjecanja, u Omladinskom kulturnom centru Palach održat će se 3. Carnival Snowboard Film Festival na kojem će biti prikazani amaterski video clipovi o snowboardingu.

Maškarani auto rally Pariz- Bakar će 4. veljače proći rutom od riječkog Pariza do Bakra. To je manifestacija koja se održava od 1990., a organizira ju Autoklub Rijeka, kao parodiju na svjetski poznati rally Pariz-Dakar. Riječki maškarani rally je jedinstven jer u utrci sudjeluju motorizirane maškare, a svi sudionici - natjecatelji, njihova pratnja i suci, moraju biti maskirani.

Ovogodišnja cjelonoćna maškarana zabava uz elektronsku glazbu Carnival DJ Session party u Ex port Delti  ugostit će DJ-a Kevina Saundersona, a nastupit će i domaće snage: Addo & Poco Locco, Peznt, Mark Ash, Fryer i Dino Jukić.

Riječki karneval dio je programa Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine, kao jedan od najvidljivijih i najmasovnijih riječkih kulturnih događanja i brendova. Počeo je  17. siječnja, trajat će  do 14. veljače, a iako je ove godine nešto kraći,  tijekom karnevala održava se puno maškaranih događanja, plesova, balova, koncerata predstava, natjecanja, humanitarnih događanja, karnevalskih povorki.

Velika završnica karnevala - Međunarodna karnevalska povorka, u kojoj se očekuju tisuće domaćih i inozemnih maškara, najavljena je za 11. veljače.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!