U Spaladium areni otvoren Adriatic Gastro Show

01.02.2023.

15:35

Autor: V.K./HRT/Hina

Adriatic Gastro Show

Adriatic Gastro Show

Foto: Ivo Cagalj / Pixsell

Festival gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show otvoren je u srijedu u Spaladium areni, gdje posjetitelji sljedeća četiri dana mogu vidjeti opremu za ugostiteljske objekte i pripremu hrane u ugostiteljstvu i turizmu.

- Na 12.000 četvornih metara površine predstavlja se oko 800 izlagača iz 37 zemalja, a posjetitelji će moći vidjeti sve novitete za opremanje ugostiteljskih objekata te sve novosti vezane za pripremu hrane i pića za ugostiteljstvo, rekao je direktor sajma Josip Bužančić.

Dodao je da je na sajmu predstavljeno sve što se odnosi na profesionalce u ugostiteljstvu i turizmu.

Uoči otvorenja sajma, splitski gradonačelnik Ivica Puljak jučer se usprotivio održavanju Adriatic Gastro Showa u Spaladium areni, ističući kako je ona zatvorena krajem prošle godine. S druge strane, stečajna upraviteljica tvrtke koja upravlja Spaladium arenom (Sportski grad TPN) Natalija Mladineo je istaknula kako je ugovor o tom sajmu potpisan s tvrtkom "Poslovi mediji" u svibnju prošle godine, prije nego što je dvorana zatvorena krajem prosinca.

Direktor Adriatic Gastro Showa Josip Bužančić rekao je danas kako ih kao organizatora ne zanima politika.

- Vlasnik Spaladium arene nije niti Grad Split, niti Splitsko-dalmatinska županija, niti država, nego je to privatni objekt u kojem privatna tvrtka 'Poslovni mediji' organizira ovu manifestaciju. Mi samo želimo raditi svoj posao, poručio je Bužančić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!