U Splitu je otvoren 7. Adriatic Gastro Show

23.02.2022.

16:53

Autor: Anita Markovina Radnić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Adriatic Gastro Show

Adriatic Gastro Show

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Splitu je otvoren 7. Adriatic Gastro Show, jedna od najvećih gastronomsko- turističkih manifestacija u Hrvatskoj. U četiri dana na dvjesto štandova predstavit će se više od 1000 izlagača iz Hrvatske i još 12 zemalja.  


Miris dobre spize vodi nas do štanda šefova kuhinja. Crveni luk neizostavna je uvertira za - sirove strasti u plavom!

- Imat ćemo grdobinu u jednom finom umaku, radit ćemo rižoto od škampi i radit ćemo tri verzije tartara; od plavog raka, od kozica, od tune, rekao je Petar Vlak, Kuhar.

A to je tek početak. U sljedeća četiri dana u Spaladium areni kuhari iz ŠKMER-a održat će niz radionica, kuharskih showova i edukacija, a sve u sklopu EU projekta "Kuhinja znanja".

- Donosimo tradicionalne namirnice s modernim načinom pripreme, donosimo vrlo važne concepte- zero waste- 100 % taste kako bismo iskoristili svaku namirnicu u potpunosti, ističe Alma Haračić Bremec, voditeljica projekta, ŠKMER.

U potpunosti je iskorišten i parter arene - više od tisuću izlagača predstavlja sve što se može povezati s gastronomijom i turizmom. Sunce i more nisu dovoljni. 

- Ono što sami moramo dati u tome, a to je upravo ovo, gastro i eno ponuda, uz naravno, vječiti osmijeh i ljubav prema onome koji dođe u našu županiju kao turist, naglašava Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan.

Mnogo osmijeha i nade vidimo i osjećamo na domaćim štandovima. Nude tekstil, rasvjetu, kuhinjsku opremu, dekoracije... Sezona se iščekuje s optimizmom.

- Radimo s vilama, hotelima, s brodovima, s lokalnim kućama. Pokušavamo ljudima uvest malo života u interijer. Bili smo svi zatvoreni zadnje dvije godine, zato smo odabrali temu prirode, govori Toni Baković, menadžer u tvrtki za dizajn tekstila.

Na sajam se može ući samo uz Covid potvrdu, ali je organizirano i testiranje.

- Za sve one koji će izvršiti testiranje na samome ulazu Adriatic Gastro show časti besplatnom ulaznicom za sajam, rekao je Stipe Šamija, organizator sajma.

Sajmovi u predsezoni idealni su za osluškivanje tržišta, sklapanje poslova, ali i ugodno druženje. Adriatic Gastro Show otvoren je do subote. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!