10:58 / 11.01.2019.

Autor: E.L.S./Hina

U Zambiji povučen afrodizijak jer je bio predjelotvoran

Foto: Zambija/Pixabay

Foto: Zambija/Pixabay

Foto: - / -

Prekinuli smo i proizvodnju i distribuciju te otvorili internu istragu, objavila je tvrtka Revin Zambia Ltd.
Zambijska tvrtka prekinula je proizvodnju pića koje reklamira kao snažan afrodizijak pošto se korisnik u Ugandi požalio na srčanu aritmiju i erekciju koja je, po njegovu mišljenju, trajala malo predugo.

-
Prekinuli smo i proizvodnju i distribuciju te otvorili internu istragu - objavila je tvrtka Revin Zambia Ltd.

Piće komercijalnog naziva SX Energy Natural Power omiljeni je afrodizijak u Zambiji, ali i susjednim državama. Reklamira se kao piće za poticanje spolne moći i sadrži prirodne ekstrakte biljaka đumbir i tongkat ali, a za obje je poznato da imaju afrodizijačka svojstva.

U Lusaki se piće popularno i nedvosmisleno naziva "sedam sati", ali za jednog Uganđanina to je ipak bilo malo previše. Nakon konzumacije afrodizijačkog napitka požalio se na palpitacije, hladan znoj i erekciju u trajanju šest sati zbog koje se zabrinuo.

Ugandska agencija za lijekove analizom je utvrdila da piće sadrži i sildenafil, molekulu slavne Viagre, pa je vlada naredila zapljenu svih količina pića i objavila upozorenje stanovništvu.

No vlasnik zambijske ustraje na kvaliteti svog proizvoda za koji tvrdi da sadrži isključivo prirodne sastojke pa poručuje.

- U Zambiji sa SX Energy Natural Power nismo nikad imali nikakvih problema - kaže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!