15:25 / 25.01.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

Umjesto Freddija Mercuryja – tromboni

Prvi koncert Zagrebačke filharmonije

Prvi koncert Zagrebačke filharmonije

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Zagrebačka filharmonija održala je prvi koncert u ovoj godini. Nakon Beatlesa svoj Off ciklus večeras su posvetili slavnoj britanskoj grupi Queen.

Uspješnice legendrarnih britanskih rokera poput Somebody to Love i Bohemian Rhapsody ovaj put nisu pjevali vokali, nego su ih izvodili tromboni.

Za sjajnu nesvakidašnju večer u petak zagrebačkoj Laubi umnogome je zaslužan dugogodišnji član Filharmonije trombonist i skladatelj Marin Rabadan koji je osmislio nove, potpuno orginalne aranžmane. 

- Pokušao sam maksimalno upotrijebiti instrumente kako bismo mogli dočarati vokalne dionice i nadam se da sam u tomu uspio, rekao je Rabadan. 

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch ponosno je, pak, izjavio da je 'velika stvar kad imate takav sjajan orkestar i kad 120 glazbenika možete izvaditi da budu solist.' 

- Evo jedna ekskluziva: bit će nam pravo zadovoljstvo da 19.veljače nastupimo s Jimmyjem Stanićem, legendom hrvatske, a i šire, glazbene scene, najavio je Mirko Boch.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!