13:19 / 21.09.2018.

Autor: T.V./Hina

Umorni Londončani za stotinjak kuna po satu mogu odrijemati

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

Iscrpljeni Londončani sada mogu unajmiti boksove za spavanje po cijeni od stotinjak kuna po satu kako bi predahnuli i 'ubili oko'.
Iscrpljeni Londončani sada mogu unajmiti boksove za spavanje po cijeni od stotinjak kuna po satu kako bi predahnuli i 'ubili oko'. Inspiriran japanskim hotelskim sobama-kapsulama Pop & Rest u londonskoj četvrti Shoreditch nudi boksove za spavanje s tamnim zidovima i mirisom lavande, opremljene čepićima za uši i maskom za oči.

Mauricio Villamizar (28) kaže kako je na ideju došao gledajući užurbani ritam života sugrađana i njihovo dugo radno vrijeme. Vidite da su stalno premoreni i da kava ili čaj više nisu dovoljni pa smo pomislili da trebamo ponuditi nekakav privatni prostor u kojemu se mogu u miru odmoriti, kaže on.

Prema Villamizaru uslugu trenutno koristi 30 do 35 potrošača tjedno koji kažu da boksovi pomažu da se uhvati koji sat sna u danu prepunom obveza koji je uslijedio nakon prekratke noći.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!