15:28 / 26.12.2018.

Autor: V.K./Hina

Unatoč Trumpu, djevojčica vjeruje u Djeda Božićnjaka

Foto: Print Screen

Foto: Print Screen

Foto: - / -

Američki predsjednik Donald Trump pokrenuo je kaos na društvenim mrežama kada je doveo u pitanje je li sedmogodišnje dijete prestaro da vjeruje u Djeda Božićnjaka.
Američki predsjednik Donald Trump pokrenuo je kaos na društvenim mrežama kada je doveo u pitanje je li sedmogodišnje dijete prestaro da vjeruje u Djeda Božićnjaka.

No, djevojčica Collman Lloyd iz Lexingtona u Južnoj Karolini rekla je novinarima da i dalje vjeruje u djedicu duge bijele brade. Njezina braća i sestre ostavili su mu u noći na srijedu dva keksa i šalicu mlijeka i ujutro vidjeli da slatkiša više nema, a ispod bora našli poklone.Twitter se 'zapalio' nakon što je Trump, u tjednu u kojem su pale vrijednosti dionica, vlada je u blokadi, a američki ministar obrane neslavno otišao, bacio sumnju na jedno od najvećih dječjih vjerovanja

"Vjeruješ li još u Djeda Božićnjaka?", upitao je Trump Collman preko telefona. "Jer kad imaš sedam godina, to je malo na granici (marginalno)?" U video snimci koju je njezina obitelj objavila na internetu, odgovorila je "da gospodine", no kasnije je novinarima priznala kako nema pojma što znači riječ "marginalno".

Trump je to izjavio na božićnom događaju s Melanijom, javljajući se na telefon djeci koja su zvala Sjevernoamerički centar za obranu i praćenje kretanja Djeda Božićnjaka.

U toj božićnoj tradiciji djeca u stvarnom vremenu prate "gdje" se nalazi Djedica na svome putovanju na Badnjak.

"Nevjerojatno je da je Trump proveo Badnjak na telefonu sa sedmogodišnjacima kojima je rekao da je vjerovanje u Djeda Božićnjaka 'marginalno", rekao je demokratski senator Chris Murphy na Twitteru.

"Zapravo raj ne postoji", tvitao je glavni scenarist komične emisije "The Daily Show with Trevor Noah" Dan Amira. "Kada umreš ti samo istruneš u zemlji i pojedu te crvi. U redu, Sretan Božić Timmy."

Bijela Kuća nije komentirala događaje na društvenim mrežama vezane za Trumpove komentare o Djedu Božićnjaku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!