11:34 / 25.10.2019.

Autor: D. P. /HRT

Urban "cinkao" Radu: Bio sam sa Šerbedžijom u ribolovu. To je bilo strašno!

-

-

Foto: - / -

Kod Daniele Trbović u talk-showu "5.com s Danielom" gostovali su glumac svjetskoga glasa Rade Šerbedžija i osebujan glas hrvatske glazbene scene Damir Urban.
Večeras su kod Daniele Trbović u HRT-ovu talk-showu "5.com s Danielom" gostovali slavni hollywoodski glumac Rade Šerbedžija i jedan od najosebujnijih hrvatskih glazbenika Damir Urban.

Da se dobro pripremila, Daniela je pokazala odmah na početku čestitajući Damiru koji će u 51. godini ponovno postati otac.

- Ovo je tvoja godina, novi album i novo dijete, rekla je Daniela pitajući ga broji li dane i raste li napetost.

- Ma ne, ja sam prvo dijete imao s 33 godine, on sad ima dovoljno godina da ja već mogu postati i djed, a ne samo otac, nije se dao smesti Damir.

Tada je na red došao Rade. Daniela ga je iznenadila kazavši kako je iz provjerenih izvora doznala da obožava modernu tehnologiju te da u njegovoj kući serveri često padaju jer ih netko namjerno baca.

- Svašta pričaju o meni, odvratio je sa smiješkom glumac.

- Istina je da nemam pojma o tehnici. Ne znam ništa pa me onda spašavaju unuci, branio se Šerbedžija ne priznajući da ima ikakve veze s bacanjem servera koji ga ne slušaju.

Na pitanje kako su se na početku karijere nosili s popularnošću, Šerbedžija je rekao: - O tome nisam nikad razmišljao. To je bilo neko drugo vrijeme. Moja glumačka generacija nije to uzimala zaozbiljno. Mi smo snimali filmove kao da idemo u tvornicu. Honorari su nam bili malo veći nego mjesečne plaće. Sve je to bilo nekako romantično kad danas o tome razmišljam, prisjetio se Rade.


Daniela se pobrinula da sve ne prođe samo u razgovoru te za svoje goste pripremila neobične zadatke. Damir Urban imao je zadatak najaviti vremensku prognozu. No, fantastično se snašao. Recitirao ju je u maniri slavnih pjesnika i oduševio publiku u studiju. Nije bilo lako ni glumačkoj legendi. Radu je čekao novinarski zadatak – izražajno čitanje izvještaja sa sportskih terena. Ni on se nije dao smesti. Učinio je to kao pravi profesionalac te pokupio ovacije publike.

Potaknut Danielinom znatiželjom i pitanjima što voli i što radi u slobodno vrijeme, Rade se požalio kako voli voziti bicikl, no da je posljednjih mjeseci to postala nemoguća misija. Naime, posudio ga je Urbanu koji mu ga uporno ne vraća već puna četiri mjeseca. Urban je priznao kako je bicikl još kod njega, dodavši kako se njime baš i nije usrećio.


- Tvoj bicikl ima najneugodnije i najtvrđe sjedalo, vratio mu je Urban. Izazvao je salve smijeha u studiju te od Daniele dobio kompliment da je kao "princeza na zrnu graška".

Doznali smo i kako obojica vole ribolov, a Urban je otkrio kako je s Radom samo jednom bio u ribolovu te da to iskustvo neće više nikad ponoviti.

- To je zbilja trebalo preživjeti. Ja sam za sve bio kriv. Te krivo motam, te "gdje si stavio ovo", te "gdje ti je ono". Da bi na kraju bilo - "zbog tebe ribe ne grizu". To je bilo strašno, žalio se Urban.

Na kraju emisije, Rade Šerbedžija počastio je gledatelje i goste u studiju premijernom izvedbom pjesme "Ostala si uvijek ista", dok je Damir Urban izveo "Iskru" s novog albuma uz pratnju sjajnog Ante Gelo benda.

Ako niste pogledali emisiju, pronađite je na našoj multimedijskoj usluzi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!