14:09 / 06.09.2018.

Autor: T.V./A.B./HRT

Urbane Jeseni: Hip - hop na Orionu

fotografija iz poziva organizatora

fotografija iz poziva organizatora

Foto: - / -

Hip-hop festival na Orionu slavi svoj 10. rođendan. Kao dio " urbanih Jeseni", u Vinkovce je tijekom najpoznatije državne smotre folklora doveo breakdance, graffiti, 3D street art, a u posljednje vrijeme i omiljene likove iz popularne Star Wars franšize.
Na Vinkovačkim jesenima odavno nije riječ samo o tamburi i folkloru. Tome ide u prilog i činjenica da na ovogodišnjem 53. izdanju Vinkovačkih jeseni popularni međunarodni hip-hop festival na Orionu slavi svoj 10. rođendan. Kao dio urbanih jeseni, u Vinkovce je tijekom najpoznatije državne smotre folklora doveo breakdance, graffiti, 3D street art, a u posljednje vrijeme i omiljene likove iz popularne Star Wars franšize.

Program kreće u 11 sati s Graffiti Jamom u dvorištu Tehnološkog parka gdje će uigrana ekipa koju čine Rebus, Skel, Fosil, Dale, Unet i Mano, redom svi iz Osijeka, šarati na ovogodišnju temu : HIP-HOPOM PROTIV NASILJA. Ekipa slika do 14, dok u pauzi možete odskočiti na Trg Vinkovačkih jeseni gdje će dečki s Beton Festa iz Sarajeva ocrtavati 3D street artom ulaz u Sokak.

Po prvi puta ove godine prije samog Međunarodnog breakdance natjecanja, najmlađi breakdanceri iz Osijeka imat će priliku pokazati svoje vještine na prvom Kids battle Hip-Hop na Orionu. Također, ne propustite breakdance radionicu osnova plesa za najmlađe koju će na pozornici Slavonskog sokaka održati BBoy Dirty Entoni.

16 najboljih breakdance plesača iz Hrvatske, BiH, Srbije i Mađarske natjecat će se na ovogodišnjem Međunarodnom breakdance natjecanju TOP 16 koje starta u 20.30. Uz njih, kao gosti, plešu Plesni Studio SHINE, TINA KOKE Dancehall i TYFA BEATBOX, a o 16 najboljih sudit će JOHNNY i NITO iz Hrvatske te KAN i ROK iz Mađarske. Naš voditelj Siky zadužen je i za warm-up do nastupa TBF, a u međuvremenu pogledajte borbu svjetlosnim mačevima koju nam drugu godinu za redom priprema ekipa iz Star Wars Hrvatska.

Zafrkancija traje do 4 ujutro, a sve relevantne informacije popratite preko Facebook eventa. Hip-Hop na Orionu zajedničkim snagama organizira Vinkovačka Udruga Hip-Hop VK te Osječka Udruga Hip-Hop Osijek.

53. Vinkovačke jeseni najveća su folklorna manifestacija u ovom dijelu Europe, a traju od 7. do 16. rujna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!