06:42 / 14.10.2020.

Autor: Komunikacije HRT-a

Uskoro natječaj za Doru 2021.

Statua Dore (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Statua Dore (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Dora 2021. održat će se 13. veljače iduće godine u Opatiji, budu li to epidemiološki uvjeti dopustili, a HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala.
Hrvatska radiotelevizija (HRT) je odlučila da će se Dora 2021. održati 13. veljače iduće godine u Opatiji, dakako, budu li to epidemiološki uvjeti dopustili. HRT će pripremiti četiri verzije održavanja festivala, kao što to čini i Eurosong, te će se Izbor hrvatske pjesme i predstavnika za Pjesmu Eurovizije 2021. sigurno održati, ali prema kojem scenariju, ovisi o situaciji s koronavirusom u veljači.

Nova Dora 2021. u veljači u Opatiji


-
Ono što je sigurno, to je da će natječaj za prijavu pjesama biti raspisan na mrežnim stranicama HRT-a 26. listopada i bit će otvoren do 10. prosinca 2020. - i vjerujem da ćemo i ove godine nastaviti rast ukupnog broja prijavljenih pjesama, izjavila je urednica projekta Dore Uršula Tolj.


Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

- Kao što ni Eurosong neće biti otkazan, neće biti otkazana ni Dora. Hrvatska sudjeluje na natječaju i nastavlja ponovo pokrenutu tradiciju izbora svog predstavnika na nacionalnom natjecanju, dodaje Uršula Tolj.

I ovaj put pobjedničku će pjesmu Dore odabrati žiri i publika, a poseban ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika HRT-a i glazbenika iz strukovnih udruga birat će finaliste, koji će se boriti za prestižnu statuu Dore i svoje mjesto na eurovizijskoj pozornici u Rotterdamu, u svibnju 2021. godine.


Kolaž: statua Dore (foto: Emica Elvedji/PIXSELL); Pixabay

- Dora je festival koji samo još dodatno potvrđuje da HRT zna napraviti vrhunski spektakl i realizirati produkcijski iznimno zahtjevan projekt, da ima i ljude i tehniku doraslu svjetskim standardima, ali i da promovira domaću zabavnu glazbu i nastavlja podržavati hrvatske glazbenike i u ovim teškim, globalnim vremenima koronakrize, naglasio je pak Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, pohvalivši pritom i odličnu suradnju s Gradom Opatijom, s kojim HRT ima popisan dvogodišnji ugovor za ugošćavanje Glazbenih dana HRT-a i Dore.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!